Майже півмільярда тварин стали жертвами масштабних пожеж у Австралії (фото)

Багато хто з приблизно 480 мільйонів постраждалих ссавців, птахів і рептилій загинули в результаті пожеж або побічно через втрату середовища проживання.

Майже півмільярда тварин в штаті Новий Південний Уельс в Австралії загинули в результаті лісових пожеж, які почалися в вересні. Про це повідомляє видання The Straits Times, передають Патріоти України.

Дослідження, проведені Крісом Дікманом з Сіднейського університету, показали, що багато хто з приблизно 480 мільйонів постраждалих ссавців, птахів і рептилій загинули в результаті пожеж або побічно через втрату середовища проживання. "Дослідження показує, що на випалених територіях тваринам не вистачає їжі і укриттів, щоб ховатися від хижаків - лисиць і диких кішок. Це призводить до різкого скорочення популяцій", - заявив професор Кріс Дікман.

Повідомляється, що особливо сильно через пожежі в Австралії постраждали коали. Інформацію підтвердив еколог Ради з охорони природи Марк Грехем, коли він виступав на державному парламентському розслідуванні щодо зменшення чисельності тварин. "Через вогонь, якийшвидко пересувається по кронах дерев, свідками якого ми були, коали дійсно не здатні рухатися досить швидко, щоб піти", - сказав Грехем.

Вогонь знищив до 30% коал в Новому Південному Уельсі - це приблизно вісім тисяч тваринок, занесених до Червоної книги. До тварин, що мешкають в цих регіонах, відносяться не тільки коали, але і не менш рідкісні види: кенгуру, валлабі, опосуми, вомбати і єхидни.
Австралійці в соцмережах діляться відео і фотографіями згорілих тварин, а також тими, кого вдалося врятувати і передати в спеціальні притулки, де зневодненим тваринам забезпечують лікування та догляд.

Відомо, що пожежі знищили понад 5 мільйонів гектарів лісу - площа, яка більш ніж в два рази перевищує розміри Уельсу. Зараз в Новому Південному Уельсі і Вікторії палахкотить понад 130 пожеж. Полум'я знищило понад 4,5 мільйона гектарів лісів. У вогні загинули щонайменше 18 осіб, вщент згоріли близько 1400 будинків. У районах стихійного лиха закінчуються запаси продовольства і палива. Метеопрогнози на найближчі дні невтішні: дощів не очікується.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...