Майже тиждень лікувалася вдома: У Запоріжжі від правця померла жінка

У Запоріжжі зафіксували випадок смерті від правця. Померла літня жінка, яку ушпиталили до лікарні у важкому стані. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України, передають Патріоти України.

У Запоріжжі у важкому стані до лікарні доправили 84-річну жінку. Медики діагностували у неї правець. Врятувати пенсіонерку не вдалося. Імовірно, жінка інфікувалася, коли працювала на дачній ділянці, адже медики виявили у неї на лівій п’яті трофічну виразку. На п’яту добу після отримання рани жінка звернулася по допомогу до сімейного лікаря. Вона скаржилася на біль у горлі, дискомфорт і утруднення під час ковтання їжі .

"Оглянувши захворілу сімейний лікар виявив неврологічну симптоматику та запідозрив гостре порушення мозкового кровообігу. Того ж дня після низки дообстежень жінку госпіталізували до відділення реанімації. Стан захворілої був важкий. Увечері лікарі зафіксували наростання дихальної недостатності, жінку перевели на ШВЛ. За весь час перебування в стаціонарі захворіла була у вкрай важкому стані. Два дні потому жінка померла", - розповідають у Центрі. Зі слів сімейного лікаря та запису в медичній документації, жінка отримала два щеплення проти правця в 1996 році.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...