Майже усі - неповнолітні: На Одещині затримали підозрюваних у підпалах авто військових (фото)

На Одещині правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у підпалах авто військових. Їм загрожує від 8 до 10 років тюрми. Про це повідомляє Служба безпеки України, передають Патріоти України.

Серед затриманих двоє одеситів, переселенець з Луганщини та житель Ізмаїльського району. Зокрема, троє з них - неповнолітні.

За даними слідства, фігуранти потрапили у поле зору спецслужб РФ у Telegram-каналах. Чоловіки повинні були знаходити "потенційні цілі", погоджувати їх зі своїми "кураторами", а після цього підпалювати авто та відправляли "відеозвіт".

"За таким алгоритмом фігуранти знищили 6 службових автомобілів українських захисників, але так і не отримали обіцяних грошей від окупантів", - кажуть у СБУ.

Правоохоронці затримали підозрюваних у різних районах Одещини та повідомили їм (відповідно до вчинених злочинів) про підозру за такими статтями КК України: ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період) та ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу). Наразі чоловіки перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 10 років тюрми.

Влаштував "бізнес": У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки" військовозобов’язаним

п’ятниця, 13 вересень 2024, 16:30

Працівники ДБР викрили голову військово лікарської комісії Кропивницького, який у змові з працівницею одного з обласних диспансерів організували торгівлю «білими» військовими квитками, передають Патріоти України. Навесні 2024 року очільник ВЛК налагоди...

Закрутять гайки? Голова МЗС Польщі закликав припинити допомогу українським біженцям, щоб вони йшли воювати

п’ятниця, 13 вересень 2024, 15:56

Голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікровський заявив, що країни Євросоюзу знижують мобілізаційний потенціал України, виплачуючи допомогу біженцям. Про це він заявив в інтервʼю Le Monde, передають Патріоти України. Він заявив, що Укр...