Майже вдвічі: Вчені розповіли, які продукти прискорюють старіння тіла

Всі подібні продукти відрізняються вкрай високим вмістом консервантів, барвників, цукру, жиру і солі.

Група вчених з Університету Наварри (Іспанія) закінчила перерахування продуктів, які всерйоз прискорюють старіння людських організмів. Відповідне повідомлення опублікувало місцеве видання La Vanguardia, інформують Патріоти України.

Дослідники вважають, що вживання їжі з високим ступенем обробки прискорює старіння клітин тіла. В першу чергу це хлібобулочні вироби і снеки, газовані напої, різні десерти, кукурудзяні пластівці з цукром, напівфабрикати, а також відновлені м'ясні продукти.

Всі вищевказані продукти відрізняються вкрай високим вмістом консервантів, барвників, цукру, жиру і солі. При цьому в них гостра нестача вітамінів і клітковини. У дослідницькому проекті іспанських вчених йдеться недвозначно - вживання таких продуктів "обрубує" кінцеві ділянки хромосом (т.зв. теломери). Вони зазвичай стають коротшими у літніх (через цілком природні процеси в організмі) людей. Тим не менше, продукти, які зазнали високого ступеня обробки дуже прискорюють такий процес.
Всього іспанські вчені провели експеримент за участю 886 чоловік у віці від 57 до 91 року. Вони довго і ретельно вивчали зв'язок між тим, як харчувалися волонтери, і довжиною їх теломерів. В кінцевому підсумку, з'ясувалося - люди, які споживають в їжу більше трьох порцій продуктів з високим ступенем обробки в день, удвічі вкорочують свої теломери.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...