Майже всі морпіхи вже воюють в Україні: У СIT оцінили можливість висадки російського десанту в Одесі

Російські окупанти дрейфують у Чорному морі під Одесою та обстрілюють місто з кораблів. Проте ризик десантування морської піхоти з цих військових кораблів у місті є вкрай низьким. Росія вже задіяла у боях в Україні практично всіх своїх морських піхотинців. Про це повідомляють експерти Conflict Intelligence Team, передають Патріоти України.

"Російські військові кораблі знову знаходяться біля берегів Одеси і навіть обстрілюють місто. Але цілком можливо, що десантуватися з них просто нікому - всі чи майже всі морпіхи вже воюють в Україні", - стверджують у CIT.

За даними експертів, російські кораблі з Чорноморського флоту вирушили до Одеси ще 15 березня. 21 березня вони завдали ударів по узбережжю. Передбачалося, що саме із цих кораблів планується десантування окупантів в Одесі. Про такі плани попереджали розвідки західних країн, також про це говорив самоназваний правитель Білорусі Олександр Лукашенко, який раніше демонстрував карту вторгнення.Втім, на думку аналітика Майкла Кофмана, окупаційний десант не висаджуватиметься в Одесі, поки до міста не підійдуть сухопутні сили. А перед цим їм треба захопити Миколаїв.

Але у CIT скептично ставляться до вірогідності десантування окупантів в Одесі. Адже не бачать РФ достатніх для висадки десанту в місті сил. За даними організації, практично всі морські піхотинці вже задіяні у боях на інших напрямках в Україні.

"Безпосередньо в Криму, звідки вирушили десантні кораблі, дислокується 810-а окрема бригада морської піхоти Чорноморського флоту. За даними українського видання "Грати", після морської висадки в Херсонській області до 80 військовослужбовців цього підрозділу відмовилися брати участь у війні проти України. Той факт, що щонайменше одна батальйонна тактична група (БТГр) цієї бригади воює на Донбасі, доводить відео, де видно колону БТР-82А з характерними для морської піхоти трубами для забору повітря", - зазначають у CIT.

Крім того, 21 березня в порту окупованого Бердянська також розвантажили БТР-82А в "морській комплектації", які, мабуть, відправлять штурмувати Маріуполь по суші замість морського десанту, кажуть експерти.

Загрузли в боях в Україні й інші бригади морської піхоти, які РФ перекинула перед початком вторгнення. "10 березня український Генштаб повідомив, що з Криму перекинуто БТГр 336-ї бригади морської піхоти Балтійського флоту, яка, за деякими даними, була частково доставлена до Криму перед початком повномасштабної війни. За інформацією з різних мереж (яку підтвердило нам інформаційне джерело), загиблий 7 березня військовослужбовець Данило Марченко служив у цій бригаді, окрім того, публікувалися фотографії трофейних документів 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту. Також ГШ ЗСУ заявляло ліквідації командира 61-ї бригади морської піхоти Північного флоту, однак, до наступу він перевівся в інше з'єднання, а жодних ознак перекидання 61 обрмп ми не помічали", - констатують CIT.

На підставі цієї інформації аналітики дійшли висновку, що незадіяних підрозділів морської піхоти з перекинутих в Україну в Росії не залишилося. Отже, для висадки десанту в Одесі Росії доведеться перекидати незадіяні раніше підрозділи, що вимагатиме багато часу. Або повертати бригади, які вже зазнали великих втрат і які повернули до Криму. Також є варіант зібрати сили для десантування з кількох бригад.

Але з огляду на те, що висадка десанту безглузда без попереднього виходу сухопутних сил окупаційної армії до Одеси з півночі (що в CIT у найближчому майбутньому не прогнозують) - десант в Одесі навряд чи висадиться найближчим часом.

"Ми вважаємо ймовірність висадки морського десанту на Одещині вкрай низькою, хоча повністю таку можливість скидати з рахунків не можна. Потрібно спостерігати за розвитком ситуації", - констатували в CIT.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...