Максимальне підвищення бойової ефективності​: Український зброярі ініціювали модернізацію "Айлендів", котрі за кілька тижнів увійдуть до складу ВМСУ

«Дослідно-проектний центр кораблебудування», що входить до складу ДК «Укроборонпром», за власною ініціативою розпочало розробку варіанту модернізації патрульних катерів «Айленд» (Island), які у вересні минулого року були передані США Військово-морським силам України і завершують адоптацію українськими екіпажами в Америці, зазначають Патріоти України.

Модернізація катерів буде направлена на максимальне підвищення бойової ефективності. Наразі фахівцями підприємства вже отримано необхідну технічну документацію щодо катерів, яка дозволяє здійснити модернізацію із використаням всіх можливостей Island.


«Ми готуємо пропозиції, і у найближчий час вони будуть надані командуванню Військово-Морських Сил. На нашу думку, проект має передбачати, що модернізація катерів Island має здійснюватися на Миколаївському суднобудівному заводі», – заявив директор-генеральний конструктор ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» Вадим Борисов.

За його словами, остаточний варіант модернізації патрульних катерів буде прийнято після того, як ВМС України отримає широкий практичний досвід застосування Island.

Зазначимо, що катери типу Island – швидкохідні патрульних катерів Берегової охорони США, призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах. У вересні 2018 року два такі катери були передані США Військово-морським силам України.


Очикується, що катери з командую війдуть в склад ВМСУ вже восені ц.р. Крім того, уряд США, з годом, планує передати Україні ще два «Айленда».

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...