Мала гарну "схему"? ДБР виявило у депутатки Хмельницької міської ради незадекларовані $1,5 млн

Працівники ДБР виявили у депутатки Хмельницької міської ради понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України.

ДБР не вказує імені депутатки, однак, з власних джерел «Главкому» стало відомо, що йдеться про Світлану Баранську від депутатської фракції «Політична партія «Європейська солідарність».

«Жінка у своїй декларації взагалі не вказала наявність у неї готівки. Водночас під час обшуків у індивідуальних банківських комірках, відкритих на її ім’я, та за місцем її роботи правоохоронці вилучили понад $1,5 млн у різній валюті», – йдеться у повідомленні ДБР.

Слідчі Бюро розслідують кримінальне провадження щодо оборудок на Хмельницькій митниці під час виконання угод приватною компанією, директором якої нині є депутатка.

Наразі фігурантка затримана за підозрою у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна. Досудове розслідування триває.

Удар по кишені неминучий? Що буде з тарифом на світло та чи є підстави для зростання у 2025 році

середа, 9 жовтень 2024, 12:30

Тариф на електроенергію для населення у розмірі 4,32 гривень за зафіксовано до кінця опалювального сезону. Але нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про можливе підвищення у 2025 році. РБК-Україна розбиралося, про що писали медіа, та чи є реальні підста...

Блискавка може пройти крізь тіло за частки секунди: Вчені розкрили наслідки для людини

середа, 9 жовтень 2024, 12:15

Близько 90% людей, які постраждали від удару блискавки, виживають. Переважна більшість загиблих помирає миттєво через зупинку серця. Блискавка може пройти крізь тіло за частки секунди – часто навіть не вистачає часу, щоб залишити слід, передають Патріо...