Мала скоро бути вдома: Українська журналістка загинула у російському полоні (фото)

У Координаційному штабі у четвер, 10 жовтня, повідомили про смерть української журналістки Вікторії Рощиної у російському полоні. Водночас обставини смерті журналістки наразі невідомі. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив керівник пресслужби координаційного штабу Петро Яценко, передають Патріоти України.

«Робота щодо звільнення Вікторії [з російського полону] велася і те, що її переводили з Таганрога до Москви, це був етап підготовки до її звільнення», — заявив Яценко.

Спершу про те, що журналістка померла у РФ, повідомив голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, який говорив із батьком журналістки. Як повідомило hromadske, через деякий час нардеп видалив своє повідомлення.

Як пояснював Юрчишин, він чекав підтвердження цієї інформації від українських правоохоронців. Спершу він писав про те, що Рощина померла під час етапування з Таганрога до Москви.

Також представник ГУР Андрій Юсов у коментарі Суспільному заявляв, що Рощина була у списках на обмін. Юсов підкреслив, що її повернення було погоджене і, за його словами, її етапували до Лефортово з метою підготовки повернення додому.

4 жовтня 2023 року Вікторія Рощина зникла безвісти на тимчасово окупованих територіях України.

Як заявив батько Вікторії, СБУ підтвердила, що її взяли в полон росіяни. За його словами, родині передали, що в російських в’язницях перебуває багато «заморожених» українських арештантів, серед яких може бути й зникла журналістка.

27 травня 2024 року російське міноборони вперше підтвердило, що утримує в полоні Рощину.

У березні 2022 року Рощину також затримували силовики російської ФСБ. Увечері 11 березня журналістка виїхала з Енергодара і, ймовірно, прямувала до Маріуполя. Її утримували 10 днів, але пізніше звільнили з полону.

Обзивали "шматою" та вимагали везти безкоштовно: У Щецині п'яні пасажири-поляки побили українського таксиста (відео)

четвер, 10 жовтень 2024, 21:18

У польському місті Щецин пасажири-поляки побили таксиста з України. Відео нападу оприлюднив телеграм-канал "Чесний з Івано-Франківська" 8 жовтня, передають Патріоти України. Сам напад стався 7 жовтня близько 10 ранку. На кадрах відеореєстратора видно, ...

Автограф покійної Ірини Фаріон пропонують придбати за вражаючу суму (фото)

четвер, 10 жовтень 2024, 20:42

Автограф мовознавиці продається дорожче, аніж американської моделі Кім Кардаш’ян та українського боксера Володимира Кличка. Автограф вбитої мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон продається за $1 тис. Відповідна пропозиція з'явилася на сайті Krilov-ar...