Мальдіви прискорено поглинає океан: Острівна держава б'є на сполох

Міністр довкілля, зміни клімату і технологій країни Амінат Шауна сказала, що Мальдіви можуть зникнути до кінця століття, якщо світ не почне швидко і злагоджено боротися зі зміною клімату. Про це вона заявила телеканалу CNBC, зазначають Патріоти України.

"Ми не виживемо... Клімат справді змінюється, і ми є найбільш вразливою країною у світі. Землі повище для нас немає. Є лише ми, лише наші острови та море", - сказала політик.

За даними Світового економічного форуму, до 2050 року зміни клімату вплинуть на 80% людей у світі, а вчені припускають, що до 2100 року рівень моря може піднятися на 1,1 метра.

Наразі поверхня 80% з 1190 островів країни лише на один метр перевищує рівень моря, що робить їх особливо вразливими перед можливим підвищенням рівня океану. За словами Шауни, на 90% островів архіпелагу спостерігаються підтоплення, ерозія берегової лінії досягає 97%.

"Наш дохід, прожиток і виживання залежать від того, як ми сьогодні буде реагувати на цю вразливість. Майбутнє нашої країни, майбутнє нашого народу, майбутнє нашої культури – все залежить від наших сьогоднішніх дій", – наголосила вона.

Шауна зауважила, що у 2020 році уряд країни пообіцяв знизити шкідливі викиди на 26% порівняно з рівнем 1990 року і повністю позбутися від попадання двоокису вуглецю в атмосферу до 2030 року. Однак для досягнення поставлених цілей необхідна міжнародна співпраця.

"Нам потрібна кожна людина у світі для розв'язання питань зміни клімату на особистому та на політичному рівнях з боку урядів. Нам потрібні амбітні цілі, щоб допомогти не лише Мальдівам, але і всім малим острівним державам", - зазначила міністр.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...