Маленька перемога суспільства серед численних поразок: Будинок "Квіти України" став пам'яткою архітектури

Столичній будівлі перед обличчям ліквідації присвоїли охоронний статус. Тепер її не можна ані зруйнувати, ані перебудувати.

Будинок Квіти України

Міністерство культури та інформаційної політики визнало київську будівлю Квіти України державним пам'ятником і додало її у відповідний реєстр, повідомляють Патріоти України з посиланням на міністра культури Олександра Ткаченка.

"У мене є чудова новина для киян. Тільки що підписав наказ про внесення будинку Квіти України до Реєстру державних пам'яток. Тепер Квіти офіційно є пам'яткою архітектури, монументальним мистецтвом місцевого значення", - написав Ткаченко у своєму Telegram.

Архітектурна споруда набула охоронного статусу. Це означає, що її не можна зруйнувати чи перебудувати, підкреслив міністр.

Раніше будинок Квіти України внесли до списку об'єктів культурної спадщини Києва. Тепер будь-які роботи на об'єкті можна здійснювати виключно за наявності письмового дозволу влади.

Нагадаємо, що 12 липня в Києві почали демонтувати навчально-методичний центр Квіти України. Активісти мали намір блокувати роботу техніки. Того ж дня Мінкульт наказав не зносити будівлю.

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...