Мало дали: Стало відомо, який вирок винесли зраднику, що допомагав окупантам обстрілювати Маріуполь

В ході суду Валерій Кірсанов провину свою не визнавав і говорив, що передавав ті дані, які можна без проблем знайти в Інтернеті.

Під час обстрілу "Східного" в Маріуполі загинули 30 осіб. Фото: соцмережі.

У Приморському районі відбулося фінальне судове засідання у справі коригувальника бойовиків терористичної організації "ДНР" Валерія Кірсанова. Його засудили на 9 років тюремного ув'язнення. Інформація про це є в реєстрі судових рішень, повідомляють Патріоти України.

Житель Маріуполя Валерій Кірсанов з позивним "Даішник" працював на бойовиків з 2015 року і повідомляв їм по телефону відомості про розміщення бійців і техніки ЗСУ. Ця інформація в подальшому була використана для нанесення артилерійських ударів по позиціях і блокпостах українських військових.
На суді зазначалося, що всі дії Кірсанов робив свідомо, домагаючись зміни Конституційного ладу України і її державних кордонів шляхом військової агресії. Маріуполець збирав дані про місця дислокації українських підрозділів за допомогою телефонних дзвінків і смс в районі Сартани, Виноградного, Талаковки, Мирного та інших селищ. Він передавав дані для обстрілів і уточнював їх результати. В результаті ЗСУ зазнавали втрат.
Затримати злочинця вдалося співробітникам СБУ 24 січня 2015 року. У цей день під вогонь "Градів" бойовиків потрапив мікрорайон "Східний". Обстріл забрав життя 30 маріупольців і ще 117 осіб отримали різні поранення. Під час обшуку у Кірсанова були знайдені патрони, револьвер і граната, які він зберігав у себе вдома.
В ході суду чоловік вину свою не визнавав і говорив, що передавав ті дані, які можна без проблем знайти в Інтернеті. Нібито те, що його співрозмовник є членом банди "ДНР" - не знав. Відносно знайденої у нього зброї Кірсанов пояснив, що пістолет вважав антикварним, а гранату - навчальною.
Вивчивши всі матеріали, в тому числі і телефонні дзвінки, суд визнав Валерія Кірсанова винним за статтями 258-3 ч. 1, 263 ч. 1 КК України (створення незаконного військового підрозділу і зберігання зброї). Він був засуджений на 9 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...