Мало вивести із ладу 55 осіб: Археологи знайшли сліди прокляття, якому 2300 років (фото)

Археологи знайшли керамічний посуд віком 2300 років, наповнений кістками розчленованого курчати. Він був частиною стародавнього прокляття, яке повинно було вбити і паралізувати 55 осіб, повідомляють Патріоти України.
Вчені виявили глечик і монету під підлогою класичної комерційної будівлі Агори, яка використовувалася стародавніми майстрами. Нагадаємо, Агора - ринкова площа в давньогрецьких полісах, що була місцем загальногромадянських зборів (які також за місцем проведення називалися Агора). Повідомляється, що в горщику знаходилися розчленовані голова і нижні кінцівки молодого курчати. Результати дослідження опубліковані в журналі Hesperia.
Зазначається, що близько 300 р до н.е., люди, що наклали прокляття, також проткнули посудину великим залізним цвяхом. Всі зовнішні поверхні глечика спочатку були покриті текстом. Археологи виявили, що колись на ньому було написано понад 55 імен. Частини цвяха і курки, ймовірно, зіграли свою роль в проклятті, зазначають вчені. Цвяхи зазвичай зустрічаються в древніх ритуалах з древніми прокльонами і символічно обмежують рухові здібності жертв прокляття.

Автори прокляття, можливо, хотіли передати «безпорадність і нездатність курчати захистити себе» людям, чиї імена написані на банці, повідомляють вчені. Присутність голови і гомілок курки в горщику говорить про те, що «скручуючи і проколюючи голову і гомілки курки, автори прокляття прагнули вивести з ладу ті ж самі частини тіла у своїх жертв».

На щастя, патрульні були поруч: У Києві жінка намагалася стрибнути з Володимирського пішохідного мосту (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:31

У Києві патруль "Муніципальної охорони" попередив спробу самогубства киянки. Про це інформує КМДА, передають Патріоти України. Подія сталася близько 4-ї години ранку в парку "Володимирська гірка". Працівники "Муніципальної охорони" отримали повідомленн...

Російський боксер зізнався, чи спілкується з Василем Ломаченком

четвер, 2 травень 2024, 20:55

Російський колишній чемпіон світу Сергій Ковальов розповів, коли востаннє контактував з Василем Ломаченком. За словами росіянина, він заходив у роздягальну до українця перед його поєдинком проти Девіна Хейні, щоб підтримати його. Після цього у них не б...