Мальовничу місцину облюбували ще давні скіфи: Озеро-кит на околиці Житомира вабить туристів чистою водою, навколишнім лісом, чудовими краєвидами

Через незвичну форму відпочивальники дали озеру свою назву – Кит

Неподалік села Левків, всього за два кілометри від Житомира, серед мальовничого лісу сховалося унікальне озеро, що своєю формою нагадує кита.

Особливою популярністю серед туристів користується «острів кохання» в центрі водойми, до якого веде невеликий дерев’яний місток

Ця незвичайна водойма, відома як озеро-кит або Скіфське озеро, привертає все більше уваги туристів з усієї України, зазначають Патріоти України.

Історія та особливості озера

Озеро-кит має багату історію. Археологи виявили на його берегах знаряддя праці скіфських народів, що свідчить про давнє заселення цієї території.

Згодом місцеві жителі дали озеру назву «Скіфське», а туристи, вражені його незвичайною формою, почали називати його «китом».

Озеро має глибину 3-4 метри і приваблює не лише своєю унікальною формою, а й кришталево чистою водою та мальовничими краєвидами. Тут можна порибалити, насолодитися тишею та спокоєм природи, а закохані пари вірять, що загадані біля озера бажання обов'язково здійсняться. Дорогою до озера можна зустріти бобра, проте варто пам'ятати, що це дика тварина і краще не наближатися до неї.

Місцева влада та лісники активно працюють над розвитком туристичної інфраструктури навколо озера. Вже облаштовано зони для відпочинку, встановлено альтанки та мангали, а для тих, хто бажає залишитися на ніч, є будиночок біля озера.


Заклик до збереження природи

Зі зростанням популярності озера–кита виникає і проблема забруднення території. Місцеві жителі та активісти закликають відвідувачів бути свідомими та не залишати після себе сміття.

Адже лише спільними зусиллями можна зберегти цю унікальну природну перлину для майбутніх поколінь.


Знак з неба? Блискавка вдарила у росіян біля "храму збройних сил РФ" (відео)

неділя, 28 липень 2024, 18:00

У неділю, 28 липня, у Підмосков'ї на площі перед головним храмом-"капищем" збройних сил армії окупантів блискавка влучила у кількох росіян, передають Патріоти України . За інформацією російських пропагандистських видань, на площі перед "капищем" армії...

Закрутять гайки всім? У Міноборони пояснили, які завдання будуть у військової поліції

неділя, 28 липень 2024, 17:43

Військова поліція працюватиме за схожими принципами з Військовою службою правопорядку (ВСП), але з розширеними повноваженнями. Про це розповів уповноважений Міноборони з питань військової поліції Ілля Костін, передають Патріоти України. Основні функції...