Мали налагоджений "бізнес": Польська поліція затримала українців, які торгували викраденими в Німеччині авто

У Любуському воєводстві затримали трьох громадян України, яких звинувачують у збуті викрадених у Німеччині мікроавтобусів. Про це повідомив представник любуської поліції Марцін Малюди, інформують Патріоти України із посиланням на "Польське радіо".

Поліція з міста Зелена Гура на заході Польщі затримала трьох громадян України, підозрюваних у збуті викрадених автомобілів. Схованки з викраденими транспортними засобами виявили в одному з населених пунктів у Жаґаньському повіті. Чоловіків заарештували.

Затриманим на три місяці громадянам України від 24 до 33 років. Один із них вже відомий поліції за подібні злочини. Всім пред'явлено обвинувачення у збуті викраденого, за що їм загрожує до п'яти років позбавлення волі.

У схованках злочинці зберігали мікроавтобуси марки Mercedes Sprinter, які були викрадені в Німеччині. Чоловіків затримали в невеликому населеному пункті, де вони розбирали на частини викрадені транспортні засоби. За словами поліції, щонайменше три з п'яти виявлених транспортних засобів викрали в Німеччині і їх розшукувала поліція ФРН.

У виявлених автомобілів були видалені номери VIN, завдяки яким можна ідентифікувати автомобіль. Окрім того, поліцейські вилучили глушник GPS, який вмикався під час розбирання автомобілів, а також мобільні телефони, що належали затриманим чоловікам. Додатково поліція перевіряє, чи не є затримані чоловіки також викрадачами цих автомобілів.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...