"Мама папа хорошо, папа папа плохо": У Києві починаються Марш рівності і акція його противників (онлайн-трансляція, фото, відео)

23 червня о 09:00 у Києві стартує Марш рівності. Захід на підтримку ЛГБТ-спільноти проводиться у столиці вже кілька років. Однак противники руху щороку виступають з критикою події і роблять спроби зірвати її, повідомляють Патріоти України.

Варто відзначити, що на офіційній сторінці Адміністрації президента в Facebook написали про те, що всі громадяни мають рівні права і "не може бути привілеїв чи обмежень за різними ознаками, таким як колір шкіри, стать, національність, мову тощо". Також в АП закликали Нацполіцію вжити необхідних заходів, щоб не допустити зіткнень в ході проведення Маршу рівності.

Противники Маршу рівності вже перекрили Володимирську. Близько півсотні людей сидять на пластикових стільцях на проїжджій частині вулиці, по якій повинні пройти учасники КиївПрайд 2019.


У цьому році в Марші рівності в Києві вперше візьмуть участь військовослужбовці. Як повідомив у своєму Facebook екс-доброволець батальйону "Донбас" Віктор Пилипенко, очікується участь близько 15 військових.

Силовики відгородили основну масу учасників протесту від учасників Маршу рівності живим ланцюгом. Раніше планувалося, що КиївПрайд 2019 пройде по вулиці Володимирській повз Червоного корпусу до площі Льва Толстого. Однак цей маршрут заблокували націоналісти, перегородивши дорогу пластмасовими стільцями. Силовики звільнили проїжджу частину на бульварі Тараса Шевченка.

Джерело: РБК-Україна

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...