Мама та бабуся навчили: Рецепт домашньої паски від українського військового (відео)

Така паска ситна, проте не калорійна.
Із однієї порції тіста вийшло 7 пасок. Фото: скріншот з відео.

Підготовка до Великодня стартувала і в прикордонників. Вони вже готують смаколики на увесь відділ прикордонної служби. Строковик Олександр показав, як робить Паску за сімейним рецептом, передають Патріоти України.

Готувати паску Сашко навчився у мами і бабусі. Змалку спостерігав, як вони вимішували тісто. Він впевнений, що приготування паски – творчий процес.

1. Спочатку треба три яйця, склянка цукру та сто грамів розтопленого вершкового масла. Усю цю суміш ретельно збити.

2. У суміш влити літр молока, додати пачку ванільного цукру та розтерти 100 грамів дріжджів.

3. Маленькими порціями кидати муку.

4. Коли тісто готове, його за традицією, накривають рушником, а зверху кладуть освячену вербу. Якщо експериментувати з цедрою лимона та апельсина, то виходить свіжа ароматна паска із запахом фруктів.

5. Усі паски ставлять до печі одночасно. А потім ретельно стежать, аби не пригоріли.

З одного замісу вийшло 7 пасок. Усі ручної роботи, бо кухонної техніки не застосовували, аби паска отримала тепло душі й дух свята.

Паскою смакуватимуть і в своє професійне свято День прикордонника, яке припадає на третій день Великодня. На приготування святкового хліба пішло трохи більше двох годин.

"Усі солдати строкової служби мають змогу піти й посвятити паску до церкви, а також побути на Службі. Перед самою Пасхою до нас приїжджав капелан, і солдати строкової служби мали змогу піти до Сповіді",
– розповів солдат-строковик Відділу прикордонної служби Пулемець Олександр Шептій.

Така паска ситна, проте не калорійна. У ніч Великодня військовослужбовці понесуть освячувати їх у церкву. Окрім тих, хто на чергуванні.

Джерело: 24 канал

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...