"Мама закрила сина своїм тілом": У Львові лікують 5-річного Михайлика з Миколаєва, який дивом вцілів під обстрілами

У Львові одужує хлопчик, якого з-під обстрілів вивіз дідусь. Зараз дитина в безпеці і почувався значно краще Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні міста Львова, передають Патріоти України.

"В один день 48-річний Володимир з Миколаєва втратив доньку, сина та дружину. Двома автівками під білими прапорами п’ятеро людей намагалися втекти від війни. Однак їхні автівки розстріляли з кулеметів.

З пасажирів першої автівки дивом вдалося вижити лише зятеві та 5-річному онуку Михайлику. У чоловіка кульові поранення ніг, у дитини – черепно-мозкова травма. Мама, яка сиділа поруч, накрила сина своїм тілом. Куля потрапила їй в голову. В іншій автівці загинули всі.

Володимиру, який приїхав на місце розстрілу, довелося самотужки поховати найрідніших людей. Три могили – для дітей та дружини – він викопав у себе в селі. Тепер це окупована ворогом територія. Потім із пораненим зятем вирушив у Миколаїв. Саме туди швидка повезла онука. Однак попереду був ворожий блокпост.

Розстріл – після допиту пригрозили українцям росіяни. Врятувала випадковість: лікар із швидкої, яка випадково проїздила повз, сказав, що чоловіки – його пацієнти. Їх відпустили, однак на цьому випробування війною не завершилися.

Лікарню Миколаєва, куди нарешті таки дісталися, почали обстрілювати. Ховаючись в укритті, дідусь та батько і ухвалили рішення: будь-що евакуювати маленького Михайлика до Львова. І їм це вдалося", зазначають у дописі.

Пам'ять не фіксує час? Ось про що дізнався француз, який 63 дні прожив у темряві без зв'язку з людьми

субота, 4 травень 2024, 6:30

85-річний Мішель Сіфр дійсно зумів зробити собі ім'я серед диваків планети. У 1962 році тоді ще 23-річний юнак вирішив позбавити себе світла, людей та годинника на два місяці, передають Патріоти України. Французький дослідник хотів дізнатись, як відсу...

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...