"Мамо, я похований в Ізюмі": Український поет довів мережу до сліз віршем про закатованих українців

Український поет-блогер Сергій Тітов присвятив свій новий вірш убитим російськими окупантами українцям, тіла яких знайшли у звільненому від загарбників Ізюмі Харківської області. Ліричний герой твору -невідомий боєць ЗСУ, який звертається до матері, щоб та не шукала його, передають Патріоти України.

Зворушливими рядками автор поділився на особистій сторінці в Instagram. Під віршем зібралося понад 250 коментарів, у яких користувачі зізнаються, що не змогли стримати сліз під час прочитання.

"Мамо, я похований в Ізюмі / Поміж сотень інших, десь у лісі / Вже від мене слова не почуєш / Каті передай, хай добре вчиться / Може, ми побачимось колись / Не шукай, тобі суглоби крутить / В нас усіх є трохи спільних рис / Ноги перев‘язані чи руки / Ми у лісі, тут доволі тихо / Мабуть, я ніколи не засну / Вибач мамо, я спиняю лихо / 20, невідомий, ЗСУ", – опублікував свою поезію Тітов.

Ці рядки не могли не відгукнутися у серцях українців, які були шоковані недавніми фотографіями та новинами зі звільненого Ізюму, де у лісі виявили місце масового поховання жертв російських загарбників. Загалом вдалося нарахувати понад 450 могил. Там поховано як українських військових, так і мирних жителів.


"Серце розривається від цього вірша. Біль", "Я ридаю", "Просто кому в горлі і біль у серці", "Перечитую не один раз, а болить як у перший", "Проникливі слова, плачу", "До сліз" , – залишали коментатори на сторінці Сергія Тітова.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...