"Мамо, не плач, я скоро буду": Звільнені з ОРДЛО українці телефонують рідним

Усі бранці вже на підконтрольній Україні території і зовсім скоро будуть у Києві.

Перші 25 раніше утримуваних в ОРДЛО українців, яких було верифіковано і передано українській стороні, телефонують близьким і рідним, передають Патріоти України.

Так, всім звільненим на підконтрольній уряду території було надано можливість зателефонувати. Перед цим їх було верифіковано в одному із встановлених біля КПВВ “Майорське” наметів.

“Мамо, не плач! Випий пігулки від тиску і не плач”, — сказав під час розмови один зі звільнених.

Він також зауважив, що вони на підконтрольній Україні території і уже зовсім скоро будуть у Києві.

"Мамо, я тебе люблю дуже-дуже", - додав звільнений.

Під час верифікації всі 25 осіб заявили, що не бажають залишатись в ОРДЛО. Раніше Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook повідомила, що з ОРДЛО мають повернутись 80 осіб. Варто нагадати, що сьогодні, у неділю, має відбутись “великий обмін” утримуваними особами між українською стороною і представниками бойовиків “Л/ДНР”.

Те, що обмін утримуваними особами має відбутися у неділю, 29 грудня, підтвердив Президент України Володимир Зеленський. За попередніми даними, він відбудеться на КПВВ “Майорське”. На користь цього говорить і те, що цей пункт в’їзду-виїзду 29 грудня працювати не буде.

Джерело: УНН

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...