Манна небесна - не вигадка: Вчені заявили, що на Землю падали з космосу "цукрові метеорити"

Позаземний цукор міг привести до утворення молекул РНК і, можливо, до зародження самого життя.

Метеорити, що впали на Землю мільярди років тому, несли в собі цукор. До такого висновку прийшла міжнародна група дослідників, вивчивши за допомогою нових технологій три різних метеорита, в тому числі зразок, що впав в Австралії в 1969 році, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

«Батьки» метеоритів - це астероїди або малі планети - розташовані неподалік від Землі космічні об'єкти, що обертаються по орбіті навколо Сонця. Є теорія, що саме хімічні реакції всередині астероїдів могли призвести до утворення речовин, необхідних для зародження життя.
Дослідники виявили в метеоритах такі моносахариди, як арабиноза і ксилоза, але найголовнішою знахідкою стала рибоза. Саме рибоза відіграє надзвичайно важливу роль у людському організмі: вона присутня в наших молекулах РНК і «віддає команди» ДНК на будівництво білків. «Це просто дивно, як таку тендітну молекулу вдалося виявити в настільки древньому матеріалі», - захоплюється Джейсон Дворкін, один з авторів дослідження, що проводилося під егідою НАСА.
За словами вчених, виявлення рибози також свідчить про те, що молекули РНК утворилися раніше, ніж ДНК. Якщо раніше вважалося, що саме молекули ДНК є горезвісними «цеглинками життя», то нове відкриття - в сукупності з тим фактом, що молекули РНК здатні до відтворення без сторонньої допомоги - свідчить на користь того, що «РНК відповідали за механіку зародження життя ще до ДНК».
«Наше дослідження вперше підтвердило наявність рибози в космосі і доставку цукру на Землю, - пояснює керівник робіт Есіхіро Фурукава з університету Тохоку. - Позаземний цукор міг привести до утворення молекул РНК і, можливо, до зародження самого життя».
Звичайно, не можна виключати ймовірність того, що метеорити «заразилися» життям вже на нашій планеті, однак поки що все вказує на те, що цукор прилетів до нас з космосу. І це ще одне свідчення на користь того, що саме метеорити могли привести до зародження життя на Землі.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...