Марш Бандери? На станції “Академік Вернадський” на новорічні свята показали, як крокують українські пінгвіни

З огляду на те, що відео було опубліковане 4 січня, зняти його могли і в день народження Степана Бандери

На станції “Академік Вернадський” показали, як “марширують” пінгвіни

Українські полярники зі станції “Академік Вернадський” показали, як пінгвіни організовано “марширують” до океану. Відповідне відео публікує Національний антарктичний науковий центр у Facebook, зазначають Патріоти України.

Кілька разів за добу полярники спостерігають, як пінгвіни шеренгами йдуть до океану, щоб поласувати крилем. На питання про те, чому вони завжди ходять групами, біолог НАНЦ Артем Джулай дав цікаву відповідь.

У воді пінгвінів підстерігають хижаки: морські леопарди і косатки. Біолог зазначив, що коли птахи збиваються у зграї, ризик кожного з них менше, ніж якщо він буде харчуватися поодинці. Таким чином, якщо хижаки нападуть на когось одного, інші встигнуть поїсти.

При цьому, часто пінгвіни підштовхують родичів першими стрибнути у воду, оскільки вони більше ризикують бути схопленими. Тому іноді ці птахи можуть топтатися на березі до пів години, поки найхоробріший пірнає в океан, після цього за ним масово стрибають інші.

Вчений також додав, що у воді пінгвіни часто намагаються врятувати товариша, який потрапив у пащу хижака. Для цього вони плавають навколо нього колами, щоб той відпустив пінгвіна, прагнучи зловити ще одну здобич.

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...

Готуйтеся до удару! Перший етап підвищення тарифу на електроенергію можуть провести вже у 2024 році - всього їх буде декілька

середа, 8 травень 2024, 14:50

Тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити вже у 2024 році. Причина – дорожнеча відновлення об'єктів електроенергетики, для чого, за словами самих енергетиків, потрібен великий фінансовий ресурс. Загалом підвищення тарифу може пройти у кілька е...