"Маршрутки пекла" та інші вбивці на дорогах: Череда жахливих ДТП спонукала поліцію до модернізації ПДР. Як збираються змінити законодавство

Через низку смертельних ДТП, які сталися в Україні з 21 до 24 вересня, можуть посилити відповідальність по відношенню до перевізників. Про це повідомив перший заступник глави Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, зазначають Патріоти України.

За словами чиновника, планується збільшення штрафів за незадовільний стан рухомого складу для перевізників і посадових осіб. Крім того у документах закріплять низку змін до правил перевезення пасажирів.

Заборона на перевезення пасажирів у «вантажівках»

Зазначається, що сьогодні пасажирів нерідко перевозять на вантажному транспорті, який переобладнано у стихійних умовах. Якщо зміни приймуть, то використовувати такі «вантажівки» стане незаконно.

Паски безпеки

У міжміському пасажирському транспорті пропонується в обов’язковому порядку обладнати пасками безпеки усі крісла. За нехтування цією нормою перевізнику загрожують штрафні санкції.

Зміниться облік ДТП

Ведеться розробка системи, яка дозволить впорядкувати процес обліку ДТП. За основу взята, так звана, CADaS – загальноєвропейська система збору інформації про дорожні пригоди.

Відповідне рішення було прийнято ще в травні 2019, проте систему досі не запустили.

Електронні дозволи для вантажівок

Планується посилити відповідальність для вантажних перевізників.

«Проект (постанови Кабміну – ред.) передбачає оптимізацію процедури видачі дозволів на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні», – написав Білошицький.

Процедура передбачає створення системи, яка буде автоматично розраховувати плату за послугу і видавати дозвіл в електронному вигляді.

«З одного боку, ми припускаємо зручну й автоматизовану процедуру отримання послуг, з іншого, більше контролю і відповідальності!», – написав він.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...