Марсохід Perseverance зняв смерть "небесного крану" (фото, відео)

Sky Crane або "небесний кран", це прилад, який спустив марсохід на поверхню Червоної планети.

У перші секунди після посадки на Марсі ровер Perseverance сфотографував клуби диму своєю задньою камерою, повідомляють Патріоти України. Це наслідки запрограмованого NASA технічного маневру: Sky Crane або "небесний кран", який спустив марсохід на поверхню Червоної планети, полетів убік і розбився, аби не пошкодити ровер.

Дим на низькоякісному фото - одному з перших, які надіслав марсохід - помітили любителі космосу, а інші ентузіасти обробили знімок. У NASA оцінили їхні зусилля і виклали фінальний варіант фото у себе в Facebook.


Знімок зробила інженерна камера оцінки загроз ровера Hazcam, яка використовується для технічних потреб і не може робити фото у високій роздільній здатності.Приголомшливо красиве відео приземлення марсохода Perseverance на поверхню Марса:


Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...