Маск показав на свинях, як працює чіп-імплант для мозку Neuralink (відео)

Крім того, також була представлена друга версія хірургічного робота, який призначений для вставки імпланта Neuralink в мозок.

Американський бізнесмен Ілон Маск провів презентацію чіпа-імпланта для мозку Neuralink, під час якої показав, як він працює на свинях. Трансляція заходу пройшла на офіційному YouTube-каналі компанії Neuralink, передають Патріоти України.

На презентації Маск показав трьох свиней: у однієї був встановлений чіп, у іншої чіп був недавно вилучений, а у третьої його ніколи не було. Коли свиня з чіпом в голові їла, то на дисплеї показувалися спалахи і видавалися звуки. Таким чином демонструвалися сплески активності її мозку.

На прикладі другої свині він показав, що навіть після вилучення чіпа тварина залишилася повністю здоровою і нічим не відрізняється від своїх звичайних родичів. Маск висловив надію, що за допомогою чіпа можна буде лікувати нейронні захворювання людей. "Свині дуже схожі на людей. Якщо ми збираємося розбиратися в речах для людей, то свині - хороший вибір. Якщо пристрій працює в свині, то це добра ознака того, що пристрій надійний для людей" , - сказав Маск під час презентації.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...