"Масове талановите відволікання уваги суспільства створює ілюзію, ніби на проблеми можна не зважати": Павленко пояснив, шо українці "проспали" за рейдами ТЦК

"Масове талановите відволікання уваги суспільства створює ілюзію, ніби на проблеми можна не зважати. Люди ж зайняті. Люди дивляться серіал Знаєте, що найбільше тривожить у новинах про рейд ТЦК на концерт "Океану Ельзи", а найбільше — в реакції на них?" - пише Ростислав Павленко, український політик, політолог, політтехнолог, викладач. Народний депутат України IX скликання, передають Патріоти України.

Серіальні інстинкти.

Точковою дією зачеплено резонансну, знакову тему. Майстерно спровоковано розкол аудиторії. Тема підживлюється фотожабами та вкидами з усіх боків.

За цим усім — забуто втрату Вугледару. Фактично пропущено критичну ситуацію на Курщині. Майже ніхто не говорить про корені проблеми з мобілізацією.

Зеленський і його ОПа як би ні до чого.

Режисерська і сценарна група завжди поза кадром.

Але війна іде в реалі. І проблеми треба вирішувати в реалі. Бо масове талановите відволікання уваги суспільства створює ілюзію, ніби на проблеми можна не зважати. Люди ж зайняті. Люди дивляться серіал і реагують, як належить таргетним групам глядачів.

Тому про мобілізацію подумаємо завтра. А сьогодні повернемо фінансування Дорожнього фонду та захистимо гральний бізнес від оподаткування. Бо сценарній групі це цікавіше.

От тільки росіянам байдуже на серіали. Вони мають свій сценарій — завоювання України. І реалізовують його. Серіальні інстинкти їм в тому дуже допомагають — бо знижують гостроту сприйняття проблем і уповільнюють реакцію на них. Тим більше, що багато з серіальних прийомчиків — їхня ж розробка.

Треба дивитись крізь машкару. В новинах шукати те, від чого відвертають серіали. І вимагати від "слуг" розв'язувати справжні проблеми. Поки тримається Армія. Поки не стало надто пізно".

Популярна іграшка вкрай небезпечна: У Франківську хірурги прооперували трирічну дитину, яка ковтнула 21 магніт

понеділок, 14 жовтень 2024, 19:23

Медики Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні із шлунково-кишкового тракту трирічної дівчинки видалили 21 неодимовий магніт. Про це повідомив Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА, передають Патріоти України. У медзаклад зв...

Середній палець від Ілона Маска: Tesla не схотіла за командою паркуватися і змусила гламурну господарку наздоганяти себе як неслухняну собачку (відео)

понеділок, 14 жовтень 2024, 18:50

Дівчина намагалась припаркувати свою красиву та модняву машинку на подвіррі будинку. Однак автопілот Tesla просто познущався над водійкою прямо таки в стилі циніка Ілона Маска, наче він сам забрався під капот свого конвеєрного дітища, зазначають Патріо...