Масове вбивство українців у Варшаві: Поліція взяла під варту шість фігурантів

У Польщі суд постановив взяти під варту шістьох фігурантів справи про вбивство чотирьох людей у нежитловому будинку Варшави, п’ятеро із них — українці. Про це повідомила польська Gazeta Wyborcza у середу, 10 квітня, передають Патріоти України.

34-річного українця Андрія підозрюють у вбивстві трьох чоловіків, п’ятьох інших — у неповідомленні про злочин. За даними слідства, чоловіка затримали на місці злочину п’яним, він нібито був здивований, але не чинив опору. «Усі клопотання були задоволені. Суд застосував тимчасовий арешт терміном на три місяці», — зазначив суддя Гжегож Кшиштофюк.

Як йдеться у матеріалі, підозрюваний з України лише частково зізнався у злочині. Додому відпустили 46-річну українку, яка минулого тижня розповіла поліції про вбивства. Всі підозрювані нелегально жили у порожній частині будинку в центрі Варшави.

Масове вбивство у Варшаві: що відомо

7 квітня у нежитловому будинку в центрі Варшави поліція виявила тіла чотирьох людей. Два тіла знайшли під купою сміття та ковдр, за декілька днів виявили ще два тіла, які були заховані у підвалі. У вбивствах підозрюють українця. Водночас на шиї одного із загиблих виявили сліди повішення.

Пізніше прокуратура висунула обвинувачення у трьох вбивствах 34-річному українцю. Ще п’ятьох людей обвинувачують у неповідомленні про злочин.

Радіо Свобода писало, що троє вбитих — українці, четвертий — громадянин Польщі. Також там додали, що жертви і затримані — бездомні.

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...