Масштабна трагедія в Росії: На шахті Кузбасу стався вибух метану, є загиблі, десятки постраждалих та зниклих без вісті (фото, відео)

вибух

У Росії сталася масштабна аварія на шахті «Листвяжна» у Кузбасі. Через вибух на гірничодобувному підприємстві загинула одна людина — 23-річний чоловік, який пропрацював на шахті лише два місяці, повідомляють Патріоти України з посиланням на Mash. За різними оцінками наразі відомо про від 6 до 11 загиблих шахтарів

Вибух метану стався на глибині 250 м

До лікарні після вибуху привезли 43 гірників. Двоє зараз перебувають у тяжкому стані. Більшість шахтарів встигли надихатися димом та отруїлися продуктами горіння.
Сигнал про аварію на «Листвяжній» рятувальники отримали о 09:08 за місцевим часом. Загалом у момент вибуху в шахті перебували 287 людей. На поверхню вже піднялися 215 гірників. Із 48 шахтарями немає зв'язку.

З 48 гірниками немає зв'язку

Вже встановлено, що вибух стався у вентиляційному штреку на глибині 250 метрів. Розглядаються версії про несправності обладнання та про втручання природних факторів. У соцмережах працівники шахти скаржаться, що перед зміною знали про перевищення рівня метану, але отримали розпорядження все одно виходити на роботу.

ТОВ «Шахта «Листвяжна» знаходиться в місті Бєлово Кемеровської області РФ. Засновником є «СДС-Вугілля». За вмістом метану шахта належить до третьої категорії. Остання серйозна аварія на підприємстві сталася 2004 року. Тоді загинули 13 людей.

Шахта "Листяжна"

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...