Масштаби двотижневої пожежі вражають: У Чорнобилі згоріли 30% туристичних об’єктів

У Чорнобильській зоні відчуження внаслідок масштабних пожеж згоріли 30% туристичних об’єктів. Про це заявив директор агенції «Чорнобиль тур» (Chernobyl TOUR) Ярослав Ємельяненко в ефірі hromadske.

«Більше ніж 30% туристичних локацій втрачено повністю і відновленню не підлягають. Тому що ми показували у багатоденних турах старенькі радянські бази відпочинку… Втрачені повністю дуже багато сіл поліських… Втрачені навіть деякі металеві локації», — сказав він.

За словами Ємельяненка, загалом пожежа завдала серйозного удару для «туризму, спадщини та історії».

«Будемо зараз розмовляти з адміністрацією. Частину локацій, вірогідно, будемо якось намагатись відтворити, можливо навіть з використанням навіть сучасних технологій, як додана реальність. Тому що ми маємо показати людям, які приїздять, принаймні, що тут було», — додав він.

Водночас, Ємельяненко зазначив, що основні туристичні локації не постраждали.

«Наприклад, містечко Чорнобиль, режимне, в якому працюють робітники, містечко Чорнобиль-2 два, військове, де розташована радіолокаційна станція… Місто Прип’ять, у ньому буквально по межі пройшов вогонь», — зауважив директор турагенції.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...