Масштаби скоєних окупантами злочинів в Ізюмі - величезні: 99% ексгумованих мають ознаки насильницької смерті

У лісосмузі під Ізюмом знайшли 450 тіл цивільних людей із слідами насильницької смерті та катувань. Правоохоронці розпочали ексгумацію тіл, передають Патріоти України.

Серед тіл, які були ексгумовані під Ізюмом сьогодні, 99% з ознаками насильницької смерті. На більшості могил навіть не вказані імена. Є лише позначка з номером. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, який відвідав місце трагедії.

"Масштаби скоєних окупантами злочинів в Ізюмі - величезні. Це кривавий жорстокий терор. Буча, Ірпінь, Маріуполь… Ізюм. Це геноцид українського народу. 450 тіл цивільних людей із слідами насильницької смерті та катувань поховали в лісосмузі. Сьогодні правоохоронці розпочали ексгумацію. Подібне складно уявити в XXI столітті, але зараз це ізюмська трагічна реальність", - написав посадовець.

Очільник області розповів, що є декілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї. Вочевидь цих людей катували і стратили. Також серед похованих є діти. Тіла будуть направлені для судово-медичної експертизи для вставновлення точних причин смерті.

"На місці працюють близько 200 правоохоронців та експертів. Тіла будуть направлені для судово-медичної експертизи, щоб точно встановити причину смерті. Після встановлення осіб загиблих усі вони будуть поховані з належною пошаною. Кожна смерть буде розслідувана та стане доказом військових злочинів росії в міжнародних судах", - запевнив Синєгубов.

Речник Харківської обласної прокуратури повідомив, що за 16 вересня вдалося провели ексгумацію 41 тіла, з них 17 - українських військових.

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...