Матч київського "Динамо" увійшов до числа найкращих поєдинків в історії футболу (відео)

Авторитетне іспанське видання Marca склало рейтинг 50 кращих матчів в історії футболу, в якому знайшлося місце і поєдинку за участю українського клубу.

У число кращих ігор увійшла зустріч між київським «Динамо» і мадридським «Атлетіко», зіграна 2 травня 1986 року на стадіоні «Жерлан» в Ліоні в рамках фіналу Кубка володарів кубків, передають Патріоти України.

Підопічні Валерія Лобановського тоді, 34 роки тому, розгромили хлопців Луїса Арагонеса - 3:0 і вдруге в історії клубу заволоділи трофеєм.

Характеризуючи ту гру, іспанські журналісти пишуть, що, незважаючи на два пізніх забиті голи з боку «Динамо», по ходу матчу не могло бути відчуття, що доля поєдинку не вирішена до того часу. Кияни перевершували «Атлетіко» протягом всієї гри, а мадридська команда «навіть не знала, як діяти на полі» під таким напором суперника.
«Динамо» (Київ) - «Атлетіко» (Мадрид) - 3:0
«Динамо»: Чанов, Бессонов, Балтача (Баль, 39), Кузнецов, Дем'яненко, Рац, Яковенко, Яремчук, Заваров (Євтушенко, 70), Бєланов, Блохін.

«Атлетіко»: Фільоль, Томас, Клементе, Артече, Руїс, Прієто, Кабрера, Рамос, да Сільва, Ландабуру (Сетьен, 61), Марина.

Голи: Заваров (5), Блохін (85), Євтушенко (88).

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...