Матір розплакалась разом із переляканою дитиною: У 4-річної дівчинки через кислі льодяники роз'їло язик

У чотирирічної дівчинки з Мельбурна, що в Австралії, кислі цукерки залишили хімічний опік на язику. Щоправда, дитина з'їла цих цукерок досить багато. Стоматологи попереджають, що солодощі з високим рівнем кислотності можуть бути небезпечними для дітей. І ситуація у Мельбурні це вкотре підтвердила, зазначають Патріоти України.

Що трапилось:

  • Поки мама дитини працювала, дитина прокралася до шафки та з’їла близько 10 цукерок, які характеризуються як "надзвичайно кислі".
  • 4-річна Віллоу Райт зізналася, що після того, як поласувала цукерками свого старшого брата, "відчула, як її шкіра злізла".
  • Дівчинка відчула пекучу реакцію в роті й побігла в сльозах до матері. Та зателефонувала до свого місцевого терапевта, який сказав їй, що нічим не зможе зарадити – реакція зникне за кілька днів.

"Я розплакалася, бо дуже хвилювалася. Я ніколи цього не бачила", – сказала мама дівчинки Крісті.

Солодощі високим рівнем кислотності небезпечні для дітей

Такі цукерки, які з'їла Віллоу, продаються в США та Австралії й містять чотири різні типи кислоти: аскорбінова, лимонна, молочна і яблучна.

На їхній обгортці є попередження про те, що їх не можна їсти дітям до чотирьох років, а вживання кількох шматочків протягом короткого проміжку часу "може викликати тимчасове подразнення".

"Продукти з таким рівнем кислоти або PH можуть викликати хімічні опіки щік і язика. Ми бачимо багато травм і пошкоджень, які можна завдати зубам і яснам від кислих льодяників", – заявив Джонатан Тео з Австралійської стоматологічної асоціації.

Реакція компанії

Виробник цукерок заявив, що інгредієнти, які використовуються в солодощах, схвалені Асоціацією харчових продуктів і ліків США (FDA) для використання в харчових продуктах і за "нормального вживання споживачі без проблем насолоджуються ними".

У компанії додали, що на кожній упаковці льодяників надруковано заяву, яка попереджає, що цукерки надзвичайно кислі та можуть викликати подразнення у людей із чутливим ротом і язиком.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...