
У чотирирічної дівчинки з Мельбурна, що в Австралії, кислі цукерки залишили хімічний опік на язику. Щоправда, дитина з'їла цих цукерок досить багато. Стоматологи попереджають, що солодощі з високим рівнем кислотності можуть бути небезпечними для дітей. І ситуація у Мельбурні це вкотре підтвердила, зазначають Патріоти України.
"Я розплакалася, бо дуже хвилювалася. Я ніколи цього не бачила", – сказала мама дівчинки Крісті.
Такі цукерки, які з'їла Віллоу, продаються в США та Австралії й містять чотири різні типи кислоти: аскорбінова, лимонна, молочна і яблучна.

На їхній обгортці є попередження про те, що їх не можна їсти дітям до чотирьох років, а вживання кількох шматочків протягом короткого проміжку часу "може викликати тимчасове подразнення".
"Продукти з таким рівнем кислоти або PH можуть викликати хімічні опіки щік і язика. Ми бачимо багато травм і пошкоджень, які можна завдати зубам і яснам від кислих льодяників", – заявив Джонатан Тео з Австралійської стоматологічної асоціації.
Виробник цукерок заявив, що інгредієнти, які використовуються в солодощах, схвалені Асоціацією харчових продуктів і ліків США (FDA) для використання в харчових продуктах і за "нормального вживання споживачі без проблем насолоджуються ними".
У компанії додали, що на кожній упаковці льодяників надруковано заяву, яка попереджає, що цукерки надзвичайно кислі та можуть викликати подразнення у людей із чутливим ротом і язиком.
Подорожі до країн ЄС залишаються популярними для українців, особливо після запровадження безвізу у 2017 році. Та вже наприкінці 2026 року процес перетину кордону з цими державами зміниться — Євросоюз запустить нову електронну систему ETIAS. Про те, як ...
Нові дослідження виявили зв’язок між підвищенням температури та змінами в ДНК полярних ведмедів, що може допомагати їм адаптуватися й виживати в дедалі складніших умовах. Про це повідомляє Рhys org, передають Патріоти України. . У дослідженні, проведе...