Мати, яка продає пиріжки на базарі, "подарувала гроші" на розкішний маєток доньці-судді (фото, відео)

Родина судді Печерського районного суду міста Києва Тетяни Ільєвої, у кабінеті якої 20 жовтня Національне антикорупційне бюро провело обшуки, розбудовується під Києвом і користується дорогими позашляховиками. До того ж офіційних співмірних статків у родини судді немає, повідомляють Патріоти України.

Так, у Ільєвої є маєток у Хотянівці на 264 кв. м. Поруч з ним добудовують ще один будинок – трохи менший. У декларації судді вказано, що будівництво маєтку коштувало як двокімнатна квартира на околиці Києва – 1,8 млн грн. Але офіційно і цих грошей у судді не було, тож, в момент, коли будівництво вже велося, Ільєва задекларувала спочатку 1 млн грн, а потім ще 1,5 млн у якості нібито подарунків від матері.

Ільєва-старша живе у Могилів-Подільському і зі слів місцевих мешканців, жінка продає пиріжки на місцевому ринку. Окрім торгівлі матір судді займається фермерством і має у користуванні близько 50 га землі. Але за 10 років ця діяльність офіційно принесла їй трохи більше $20 тис.

Земля під будинком, де живе родина судді, також дісталася в якості подарунку. 24 сотки у Хотянівці, які на ринку коштують орієнтовно 2.5 млн грн, Ільєвій нібито подарувала тітка. Остання також мешкає у Могилів-Подільському і за документами займається фермерством і торгівлею.

Окрім нерухомості родина судді володіє і дорогими автомобілями. Зокрема, на початку листопада Ільєва купила Range Rover. На сайтах з продажу такі авто коштують від півмільйона гривень. Цікаво, що Range цьогоріч став вже третім автомобілем Ільєвої. До цього суддя їздила на Mercedes G-класу і на BMW X5.

На доньку Ільєвої записаний Land Cruiser 200, вартість якого на ринку стартує з відмітки у 1, 5 млн грн. На момент купівлі машини дівчина тільки закінчила навчання в університеті і співмірних доходів офіційно не мала.

Пояснювати і коментувати походження коштів на дорогу нерухомість, авто і подарунки від матері Ільєва відмовилась. Детективи НАБУ прийшли з обшуками до Печерського райсуду через те, що у листопаді 2020-го Ільєва зняла арешт з коштів, які вилучили у колишнього першого заступника голови правління компанії "Хліб України" Андрія Миханіва. Чоловіка звинувачують у легалізації злочинних коштів експрем'єра Павла Лазаренка.

Джерело: bihus.info

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...