Мати та донька втратили кінцівки: Лікарі розповіли про долю постраждалих від удару по вокзалу у Краматорську

Під час ракетного удару по залізничному вокзалу у Краматорську, який було завдано російськими окупантами 8 квітня, постраждала родина з Новгородського Донецької області. У той страшний день мати втратила одну ногу, а її донька обидві. З того час за старшого у родині став 11-річний Ярослав, який дбає про свої рідних, передають Патріоти України.

Історію постраждалої родини розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова, яке зараз опікується сім‘єю. Найближчим часом постраждала родина вирушить у США на протезування та реабілітацію.

"Він подорослішав тієї миті, коли російська ракета прилетіла на вокзал Краматорська. Сестра-близнючка і мама, які були на пероні, втратили ноги: дівчинка – обидві, жінка – одну. І 11-річний Ярослав тепер їх доглядає. Навіть сам ходить в магазин поряд з лікарнею", – розповіли у ПМО.Як стало відомо, рідний батько близнюків помер, а вітчим – пішов боронити Україну від російської навали. На початку квітня мати Наталя вирішила скористатися можливістю та вивезти дітей з-під обстрілів у більш безпечні регіони України.

На вокзалі у Краматорську, в очікуванні потягу, донька Яна попросила у мами вийти на перон, де волонтери пригощали людей теплим чаєм. Тож Ярослава залишили стерегти речі у приміщенні вокзалу, а самі вийшли на двір саме тієї миті, коли пролунав вибух.Жінка зізнається, що досі не може пробачити собі того походу за чаєм. Коли вона отямилася після вибуху, побачила, що усе довкола було в крові. Тоді помітила, що донька втратила ноги і спробувала підвестися, але не змогла – лише тоді Наталія усвідомила, що і сама втратила ногу.

Уже кілька тижнів родина перебуває в дитячій лікарні Св. Миколая у Львові, куди їх доставили після евакуації. Зараз, як розповідають лікарі, діти і мама вже усміхаються, відчуваючи, що нарешті знаходяться в безпеці. Їх постійно відвідують волонтери та знаменитості, які приносять подарунки.

"Ще одна хороша новина: зовсім скоро сім’я вирушить на протезування та реабілітацію до США", – розповіли лікарі. Хлопчик каже, що дуже хоче, аби мама та сестричка нарешті стали на ноги, а до того часу обіцяє бути їхньою надійною опорою і підтримкою.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...