Мати загиблого пілота Степана Тарабалки стала військовою капеланкою

Мати загиблого українського пілота, Героя України Степана Тарабалки Наталія долучилася до корпусу військових капеланів. Звернення жінки опублікував керівник корпусу Олександр Казаков у п’ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

«Після загибелі сина я зрозуміла, що основною опорою у цей час є присутність Божа у твоєму житті. Тому я ухвалила рішення долучитися до діяльності військових капеланів», — зазначила жінка.

Вона додала, що отримала певний досвід і знання у капеланстві, тож «хоче бути корисною не тільки для родин, а й для військових, для ветеранів». «Хочу донести важливість віри у Бога і відкритості у спілкуванні з Богом, не дивлячись на наші складні обставини», — додала Тарабалка.

29 квітня британська газета The Times з посиланням на «українські джерела» повідомила, що Привид Києва, який нібито збив понад 40 російських літаків, загинув у бою. Видання стверджувало, що ним був 29-річний майор Степан Тарабалка.

Командування Повітряних Сил ЗСУ спростувало цю інформацію та уточнило, що Привид Києва — збірний образ 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, яка захищає небо столиці. Степан Тарабалка загинув у повітряному бою 13 березня 2022 року. Пілоту посмертно присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордену Золота Зірка.

Рух призупинено в обох напрямках: Судно, що йшло з України до Єгипту, заблокувало Босфор

вівторок, 7 травень 2024, 11:44

Вантажне судно ALEXIS, що прямувало з України до Єгипту, сіло на мілину у протоці Босфор. У зв’язку з цим було призупинено рух суден в обох напрямках. Про це повідомляє CNN Turk, передають Патріоти України. Зазначається, у 229-метрового судна виникла н...

Як переселенцям з дітьми продовжити отримання виплат ще на пів року - нюанси, які варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 11:30

22 березня було прийнято чергові зміни до Порядку надання допомоги на проживання ВПО (було розширено категорії отримувачів допомоги). За яких умов сім'ям з дітьми можуть бути продовжені виплати ще на 6 місяців, розповіли в "Юридичному пораднику для ВПО...