"Мав би померти, але живий": Журналіст і письменник Станіслав Асєєв потрапив з-під Очеретиного до шпиталю

Український журналіст і письменник Станіслав Асєєв, який воює у складі ЗСУ на одному з найгарячіших напрямків фронту, дістав контузію і потрапив до шпиталю. Про це він повідомив у соцмережі X у середу, 1 травня, передають Патріоти України.

«Я живий, хоча за всіма законами фізики та ймовірності мав би померти. Позиції, на жаль, втрачені. Зараз я в лікарні з контузією», — написав Асєєв.

Він додав, що його підрозділ «багато втратив» в матеріальному плані.

Журналіст Денис Казанський уточнив, що Асєєв воює на найгарячішому напрямку під селом Очеретине Донецької області.

Асєєв мав презентувати роман "Мельхіоровий слон" у Києві 28 квітня, але не зміг через загострення на фронті, додав Казанський.

Станіслав Асєєв — український письменник, журналіст і правозахисник, член Українського ПЕН. Під псевдонімом Станіслав Васін працював журналістом в окупованому Донецьку. Був викрадений росіянами 11 травня 2017 року і утримувався у полоні до 29 грудня 2019 року. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2021 року за книгу В ізоляції.

"Викладався по повній для захисту, а отримав ненависть": Поранений військовий поскаржився на проблеми під час роботи в ТЦК (відео)

вівторок, 21 травень 2024, 22:54

Працівники ТЦК щодня виписують повістки, перевіряють документи, а інколи й викликають поліцію. "Суспільне" показало як працюють військові ТЦК у Дніпрі. Зокрема, свою історію розповів Іван. Чоловік отримав поранення на фронті 4 місяці тому, а тепер прац...

"Буде тільки гірше": Столична влада відхрестилася від соцреклами фонду Яніни Соколової, яка обурила українців

вівторок, 21 травень 2024, 22:41

Київська міська державна адміністрація повідомила, що не отримувала запитів на розміщення соцреклами фонду телеведучої та журналістки Яніни Соколової на столичних бордах та сітілайтах. Про це йдеться в публікації пресслужби КМДА у Facebook, передають П...