Мажора намагаються відмазати: У Черкасах водій Land Rover на смерть збив директора школи (відео)

Юрій Лункін переходив дорогу по пішохідному переходу, коли його збила іномарка.

Черкаси цього тижня вразила жахлива аварія, в результаті якої загинув директор місцевої школи №19 Юрій Лункін. Увечері 14 січня, коли чоловік переходив дорогу біля навчального закладу, його не помітив водій позашляховика. Травми виявилися несумісними з життям, передають Патріоти України.

"38-річний водій автомобіля Land Rover допустив наїзд на чоловіка, який перебував на проїзній частині дороги", – відразу ж повідомили в прес-службі патрульної поліції Черкаської області. Через кілька днів з'явилося відео, яке свідчить про зворотне. Рідні Юрія Лункіна переконані: мажора, який убив їх родича і батька, просто намагаються "відмазати".

Як звучить офіційна версія правоохоронців

Правоохоронці стверджували, що директор школи перебігав або переходив дорогу в недозволеному місці на вулиці Надпільній. "38-річний водій автомобіля Land Rover, місцевий житель, допустив наїзд на чоловіка, який перебував на проїзній частині дороги. Пошкодження виявилися несумісними з життям. Він загинув на місці події. Обставини аварії встановлюють слідчі Черкаського відділу поліції. Призначено проведення низки експертиз", – йдеться на сторінці місцевої патрульної поліції в Facebook.

Інформацію про те, що ДТП трапилася не на пішохідному переході, з посиланням на повідомлення правоохоронців поширили багато ЗМІ.

Що кажуть про ДТП мешканці Черкас

У коментарях до трагічної новини в соцмережі думки очевидців розділилися: всі двічі чули ревіння гальм, однак одні стверджують, що загиблий переходив дорогу на освітленому переході, інші – що йшов за його межами.

Місцевий житель Михайло Кривда пише, що був поруч із місцем ДТП і чув звук гальм. "Я чув звук гальм. Автомобіль двічі намагався зупинитися. Я й подумати не міг, що в цей момент померла така людина. Я був майже поруч", – повідомив він.

"Гальмівний шлях автомобіля і пошкодження від удару такого характеру, швидкість точно не 50 була..." – додали в коментарях.

Що видно на резонансному відео з місця ДТП

У мережу виклали відео з камери спостереження одного з приватних будинків, розташованого поруч з місцем трагедії, на якому видно: Юрій Лункін переходить дорогу на освітленій "зебрі", а Land Rover несеться на шаленій швидкості і збиває його.

"На відео чітко видно, що тато переходить вулицю по пішохідному переходу, який підсвічуюється. І важливо, що він уже закінчував перетинати дорогу. Йому залишалося зробити кілька кроків", – повідомила дочка загиблого Ірина Zmi.ck.ua.

Жінка підкреслила, що, хоча з моменту ДТП минув майже тиждень, рідні чоловіка досі не знають прізвища та ім'я особи, яка була за кермом авто. Вона також звернулася до всіх, хто бачив чи чув щось про аварію.

"Будь-яка інформація для нас буде важливою. Ми сподіваємося на вашу небайдужість", – сказала Ірина. Мобільний Ірини: 093 377 48 12.

У Черкасах Юрія Миколайовича Лункіна згадують як світлу людину і гарного директора школи. У нього залишилася дружина і дочка.

На сайті школи, якою керував Юрій Миколайович, також висловили слова співчуття:

"Директор школи, по-батьківськи строгий і чуйний, в душі поет .... Всі, хто знав його, сумують зараз, адже така трагедія не може залишити байдужим нікого. Боляче навіть уявити, що ми більше його не побачимо".

Жахлива статистика смертельних ДТП в Україні

Щодня в Україні десятки людей потрапляють у ДТП. При цьому країна одна з найбільш травмонебезпечних у всій Європі. Страждають як пішоходи, так і водії. Найчастіше через порушення елементарних правил.

В Управлінні патрульної поліції Києва повідомили, що за 2019 рік склали 11,6 тис. протоколів на водіїв, які керували авто в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...