Мазохізм унтерофіцерської вдови скреп: Куди пограбовані Путіном росіяни прямують замість "бандерівської" Туреччини

Після того, як росіянам їхній уряд заборонив літати до Туреччини і Танзанії, у них залишився дуже невеликий вибір для відпочинку. Або Єгипет із незручним перельотом, або дорогі Кіпр чи Мальдіви. Тому громадянам РФ наполегливо радять відпочивати на російських курортах або в окупованому Криму. У результаті там готелі та санаторії оперативно підняли ціни в середньому на 20%, передають Патріоти України.

Росіян залишили з носом

Не встигли в Росії прийти до тями від того, що їм перекрили відпочинок у деяких популярних курортних країнах, як у санаторіях і готелях Краснодарського краю і в Криму ціни різко зросли. Російські представники туристичного бізнесу по-різному оцінюють зростання вартості відпочинку – одні кажуть про +20%, інші про +50%. А деякі готелі, за їхніми даними, збільшили вартість удвічі.

Також у російській асоціації туроператорів кажуть про те, що на заборонені дати – з 15 квітня до 1 червня – тури в Туреччину забронювали пів мільйона туристів, а сума становить 30 млрд рублів. Тому тепер жителям РФ залишається дуже невеликий вибір для відпочинку в травні. Крім Сочі й Криму вони можуть полетіти в ОАЕ, Шрі-Ланку, на Мальдіви, Кубу, Сейшели, Кіпр і ще в Абхазію.

Замість Туреччини в дорогі Емірати

Росіяни вкрай обурені. "Я хотіла відпочити в Туреччині, спеціально заздалегідь купила тур на трьох із чоловіком і дитиною в готель у травні, який обійшовся нам у 55 тисяч рублів. Тепер агентство гроші не віддає. Пропонує летіти в Сочі. Та не хочу я в Сочі, що я там не бачила! Ба більше, готель турецького рівня там набагато дорожчий. Кажуть, давайте відправимо вас на Кубу, там добре. Ви ціни бачили? Пропонують Мальдіви, ОАЕ. Все в рази дорожче! Мальдіви на трьох на тиждень – 250 тисяч рублів (104 тисячі гривень)", – розповідає москвичка Маргарита Терехова.

Родині Попових із Санкт-Петербурга запропонували замість закритої Туреччини відпочити на Кіпрі тиждень. "На трьох це нам повинно було обійтися в 500 тисяч рублів (208 тисяч гривень). Я кажу, ви що знущаєтесь? Тоді запропонували їхати в Крим. Там море ще холодне, чого ж ми туди поїдемо? Санаторій із критим басейном коштуватиме 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (62,5 тисячі гривень). І це без перельоту або поїзда", – скаржиться Людмила Попова.

До речі, ціни на поїздку на півострові на поїзді "Таврія" через Кримський міст зараз теж виросли. Одне місце в купе на травневі свята становить від 5 до 7,5 тисяч рублів. Росіяни вже навіть писали листи ватажкові окупованого Криму Аксьонову з вимогою вплинути на вартість квитків на поїзді.

У самому Криму збільшення цін вважають виправданим.

"Минулого року, коли все було закрито через коронавірус, до нас приїжджало багато гостей, сезон був хорошим. Після того, як відкрили Туреччину, звичайно, стало гірше. Ми вже й не сподівалися, що зможемо добре заробити на травневі. Люди здебільшого вибирали або дуже дорогі готелі в Партеніті, наприклад, або дешеві. А зараз постійно телефонують і цікавляться вартістю, бронюють. Нікуди їм їхати. Звичайно, якщо і влітку Туреччина буде закрита, то ціни ще піднімуться", – сказали нам в одному з готелів Алушти.

Єдине, що може перешкодити кримському сезону, так це відсутність води. Навіть в Ялті її тепер подають за годинами. Опади так і не наповнили спорожнілі за кілька років водосховища. А також туристів відлякує велика кількість військових і техніки.

"Так, це зараз людей відлякує. Телефонують постійні клієнти, які щороку в нас відпочивають, і питають, чи спокійно у нас? Вони бояться, що почнеться війна, і вони опиняться в пастці. Звичайно, не всі такі полохливі, але питання тут є", – каже власниця апартаментів в Ялті Ірина Іванівна.

Туроператори РФ шукають усе нові альтернативи Туреччини для своїх клієнтів. Уже пропонують людям з'їздити також на Камчатку, Сахалін і на Байкал. І навіть у Тюмень.

Любителі Туреччини куплять холодильник

Колишній міністр туризму Криму, а зараз глава Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв зазначає, що далеко не всі росіяни можуть дозволити собі відпочинок за кордоном, навіть у Туреччині.

"Таких людей, хто може поїхати на відпочинок за кордон, приблизно 20%. Частина жителів РФ навіть не має закордонний паспорт. Тому, ті хто хотів поїхати в Туреччину, альтернативу в Криму собі не знайдуть. Треба розуміти різницю між турецькими "все включено" і кримськими оздоровчими процедурами, екскурсіями і легким бризом. Той, кому вдасться повернути гроші за Туреччину, найімовірніше, купить собі холодильник", – вважає Лієв.

Також він зазначає, що цьогоріч потік туристів до Криму збільшиться, але тільки порівняно з минулим роком. "У 2020 році Крим на травневі був закритий, тому окупанти порівнюватимуть цифри і трубитимуть про те, що кількість туристів зросла в сотні разів. Я припускаю, що в травні півострів відвідають близько 500 тисяч осіб. А в довоєнні часи сюди на травневі в середньому приїжджало 800 тисяч. Тому дивлячись з чим порівнювати", – говорить він.

На думку ексміністра, питної води тут досить. Інша справа, що окупанти ніяк не хочуть вкладати гроші в реконструкцію інфраструктури. Наприклад, у Сімферополі 60% води йде в землю через зношеність комунікацій.

Джерело: Обозреватель

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...