Мед для вух: Які українські жіночі імена найбільше подобаються полякам

У Польщі, яка стала першою країною, що простягла руку допомоги Україні після широкомасштабного російського вторгнення, батьки обирають своїм дітям імена різними способами: спираючись на традиції, орієнтуючись на церковний календар або намагаючись дати дитині сучасне та популярне ім'я. Водночас українські та польські імена дещо схожі й деякі з них поляки дуже люблять.

Так, серед популярних українських імен, котрі люблять поляки, можна відзначити такі.

Оксана

Це ім'я має давню історію в Польщі та користується популярністю серед жінок різного віку. Крім того, Оксана є варіантом імені Ксенія, яке також широко поширене у Польщі.

Ірина

Це ім'я має грецьке походження та означає "мир". Воно популярне серед українок і також знаходить своїх шанувальників у Польщі.

Наталя

Ім'я Наталія має латинське походження та перекладається як "різдвяний". Воно популярне серед жінок в Україні і його також люблять і у Польщі через мелодійність звучання.

Варто зазначити, що вказані вище імена не є вичерпним списком, але вони є найпоширенішими українськими іменами, які люблять поляки.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...