Медиків з окупованого Криму масово "кидають" на війну в Україну

Росія продовжує використовувати у своїх інтересах тимчасово захоплений Крим для війни проти України. Медиків окупованого півострова масово відправляють на фронт, передають Патріоти України.

Оперативною інформацією поділилась пресслужба Представництва українського президента в Криму. За їхніми словами, медперсонал відправляють на війну в Україні нібито "добровільно".

Росія уже направила понад 30 медиків із Криму

Про залучення Росією кримських медиків у війні на Україні стало відомо з відкритих джерел. Російські загарбники розпочали "добровільне відправлення". Уже направили перших 30 медиків.

Медперсонал опинився на окремих частинах Донецької та Луганської областей, які тимчасово захоплені росіянами. Ба більше, медиків направили й до поки окупованого та заблокованого Маріуполя.

Зауважимо, що ще раніше Представництво попереджало про плани окупаційних адміністрацій залучити медиків з тимчасово окупованого Криму на війну проти України.

Про це стало відомо ще на початку квітня. Річ у тім, що у лікарнях української Донеччини та Луганщини не вистачає кваліфікованого персоналу через війну. Почалась ціла прихована мобілізація лікарів із захопленого півострова.

У представництві українського президента в Криму закликають громадян України в поки окупованому Криму взагалі не зголошуватися на будь-які "добровільні вчинки" для росіян. Медики лише є "живою силою" для потреб Кремля.

Важкохворий дітей насильно вивозять у Крим

Також підконтрольні окупаційним адміністраціям волонтерські організації, звітують про незаконне вивезення важкохворих українських дітей. Представництву вдалося дізнатись про 3 дітей, яких вивезли з Мелітопольського району до окупованого Криму для нібито "лікування".

Важкохворі діти дійсно потребують лікування, але штучно створені окупантами гумкризи та блокування виїзду з окремих районів Херсонської, Запорізької та Донецької областей не дають змоги отримати їм необхідне обстеження та лікування, – наголосили у Представництві.

Загалом російські окупанти вчергове порушують права дітей, а їхнє вивезення ж використовують для знімання власних пропагандистських історій на телебаченні.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...