Медики боролися до останнього: У харківському пологовому будинку померла породілля через ускладнення від COVID-19

У Харкові в середу, 29 вересня, внаслідок ускладнень COVID-19 померла породілля. Її дитину вдалося врятувати - незадовго до трагедії медики провели інфікованій кесарів розтин, передають Патріоти України.

Про смерть харків'янки Олени на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтерка Наталя Попова. Місцеве видання Newsroom із посиланням на джерела уточнило: вагітна потрапила в "ковідне" відділення Харківської обласної клінічної лікарні більш як тиждень тому. Її стан оцінювався як стабільно-важкий.

Попова, яка раніше оголошувала про збір коштів на лікування жінки (гроші в підсумку передали для новонародженого), повідомляла про тотальне (100%) ураження легенів вагітної. Пацієнтка була під'єднана до апарата ШВЛ (штучної вентиляції легенів). За словами волонтерки, серце породіллі не витримало. Померла інфікована після полудня в середу.

Що стосується малюка, то він перебуває в спеціальному боксі для новонароджених. Про його стан подробиць немає.


Грошей не вистачає: Стало відомо, які плани в українських біженців у Польщі та Молдові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:44

Уже два роки минуло від початку війни, і українські біженці, які влаштувалися в Польщі та Молдові, все ще стикаються з непростими викликами. Для багатьох із них фінансів не вистачає навіть на базові потреби. Про це повідомили в дослідженні Норвезької р...

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...