Медики були безсилі: Від коронавірусу помер патріарх Сербської православної церкви

У Белграді (Сербія) помер патріарх Іриней, він лікувався в госпіталі від коронавірусу. Про це повідомляють "Новости", передають Патріоти України.

Патріарха Іринея госпіталізували 4 листопада, передбачалося, що він буде виписаний через два тижні, але 15 листопада його стан погіршився через хронічну серцеву недостатність, незабаром все стабілізувалося. Проте, 19 листопада сайт СПЦ знову повідомив про погіршення самопочуття патріарха.

Патріарх Іриней народився 28 серпня 1930 року в селі Видова, в хрещенні отримав ім'я Мирослав. У 1951 році закінчив духовну семінарію в Призрені. Потім закінчив богословський факультет Белградського університету та аспірантуру при богословському факультеті Афінського університету. Після закінчення університету служив в армії. У жовтні 1959 року прийняв чернечий постриг.

У травні 1974 року обраний вікарним єпископом патріарха Сербського. 22 січня 2010 року в Белграді, в перший день роботи Архієрейського Собору Сербської церкви, був обраний новим патріархом.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...