Медики вказали на важливість правильного харчування для очищення організму від надмірної кількості вільних радикалів, які провокують так званий окислювальний стрес. Це зі свого боку призводять до пошкодження клітин і серйозних метаболічних, серцевих, нейродегенеративних захворювань, а також онкології й передчасного старіння, передають Патріоти України.
За словами фахівців, для того, щоб протидіяти шкідливим речовинам, важливо регулярно їсти багату антиоксидантами їжу, яка зводить до мінімуму окислювальний процес у клітинах
Серед найвідоміших антиоксидантів медики назвали продукти з вітамінами С і E, бета-каротин, селен і марганець. Зазначається, що більшість із них містяться у сезонних фруктах і овочах.
Тож, для отримання необхідної кількості вітаміну C, варто частіше їсти вирощені в перевірених місцях полуницю, цитрусові, ківі, а також солодкий перець.
Вітаміну Е багато в рослинних оліях, насінні, горіхах і зелених овочах, наприклад, у шпинаті й брокколі. А каротин у потрібній кількості міститися у моркві, гарбузі, яблуках, грушах, цибулі, зеленому чаї і оливковій олії. Крім цього, рекомендується включити в раціон злаки, гриби, яйця, молочні продукти, а також хороший темний шоколад.
Барбара, німкеня, яка 16 років прожила в Австралії, завжди мріяла про Італію. У 2024 році вона вирішила переїхати на Сицилію. Її метою було купити будинок за 1 євро в містечку Муссомелі, передають Патріоти України. «Я переглянула кілька будинків за 1 є...
Попри початок сезону, ціни на яблука в Україні б’ють рекорди. Колись найдоступніший фрукт наразі коштує дорожче за банани та апельсини. РБК-Україна в матеріалі нижче розповідає, що стало причиною високої вартості яблук, і який врожай цьогоріч, передают...