Мегазавр зупинився відпочити: Жінка під час прогулянки знайшла рекордний слід динозавра, якому понад 160 мільйонів років (фото)

У Великій Британії на пляжі жінка знайшла рекордний слід динозавра, якому понад 160 мільйонів років. Про це повідомляє віидання LADbible, передають Патріоти України.

Встановлено, що неймовірний слід динозавра, виявлений на пляжі в Йоркширі ще в 2021 році, був зроблений 166 мільйонів років тому мегалозавром, який зупинився відпочити.

Археолог Марі Вудс збирала молюсків на пляжі Берністон-Бей, поблизу Скарборо, коли виявила неймовірну знахідку тієї ночі. Вибираючи молюсків на березі моря, Марі натрапила на гігантський слід із трьома пальцями, і в результаті зробила одне з найбільших відкриттів щодо динозаврів в історії Британії.

Тепер, за два роки, скам’янілий відбиток стопи планується виставити в музеї Ротонда в Скарборо, що цілком доречно, оскільки це найбільший слід двоногого (ходить на двох ногах) динозавра, коли-небудь знайдений у Йоркширі.

Виходячи з розміру сліду, експерти вважають, що динозавр був великим м’ясоїдом, зріст якого міг досягати 30 футів (понад 9 метрів - ред.).

Насправді Марі була не першою людиною, яка виявила цей скам’янілий слід. Місцевий колекціонер Роб Тейлор подивився на нього за п’ять місяців до того, як його знайшли у квітні 2021 року, але її повне відкриття було дуже важливим.

Хоча Роб навіть встиг опублікувати фотографії частково відкритого сліду на Facebook, справжнє значення знахідки не було відомо, поки Марі не натрапила на нього.

Жінка зв’язалася зі спеціалістами з динозаврів щодо свого неймовірного відкриття, і це дуже добре, що вона знайшла його, оскільки палеонтолог д-р Дін Ломакс сказав, що слід був у "крихкому стані" і ризикував бути "загубленим у морі".

Динозавр, який залишив цей слід, походить із середньоюрського періоду.

©

Сам слід є неймовірним свідченням того моменту, коли понад 160 мільйонів років тому величезний, жахливий і (швидше за все) м’ясоїдний динозавр пройшов цією конкретною частиною землі, щоб на мить відпочити.

Цей момент був викарбуваний у часі та камені, і є чудовим нагадуванням про те, що динозаври колись бродили по землі, на якій ми живемо, за мільйони років до того, як ми з’явилися.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...