"Мене козлом обізвали": У Білорусі силовики витягли п'яних росіян із Z-машини (відео)

В розташованому на заході Білорусі місті Івацевичі співробітники ОМОН та ДАІ затримали двох п'яних чоловіків, які перебували в середині авто на російських номерах. На машину було наклеєно літеру Z. Це трапилося на парковці тамтешнього супермаркету "Санта", повідомляють Патріоти України із посиланням на газету "Ганцавіцкі час".

Затримувані люди поводилися дуже зухвало. Один із них кричав, що він росіянин, а білоруси його "козлом назвали". "Мене козлом обізвали білоруси. А я росіянин, б ...", - обурювався він.

Інший чоловік був у футболці з написом "Вежливые люди" й теж перебував у стані сп'яніння. Обох затримали.

Як видно на відео, з ними також перебувала жінка. Але її люди у формі відвели у бік. Один із затриманих назвався Олександром Леонідовичем Биковим. Білоруський портал Zerkalo зібрав інформацію про нього, що є у вільному доступі.

"Ми знайшли в соцмережах зовні дуже схожу людину з таким ім'ям, прізвищем та по-батькові. Йому 41 рік, він із Санкт-Петербурга (нагадаємо, що автомобіль затриманих, судячи з номерів, зареєстрований у Ленінградській області, в центрі якої знаходиться це місто). 28 квітня 2023 року Олександр Биков підписав контракт на два роки про проходження військової служби з російським міністерством оборони. Після цього рядового запасу Бикова зарахували стрільцем до батальйону 283 полку 144-ї гвардійської мотострілецької дивізії. Це з'єднання входить до складу 20-ї гвардійської загальновійськової армії Західного військового округу (РФ - ред.)", - зазначає видання.

Бійці російської 20-ї гвардійської загальновійськової армії перед відправкою на війну з Україною навчаюються на Обуз-Лісновському полігоні, що неподалік від Івацевичів.

То ж не виключено, що до Білорусі затриманий прибув саме як російський військовий-контрактник, робить висновок Zerkalo.

Затримання відбулося ввечері 17 червня 2023 року. Коментар від білоруських правоохоронців, хоча й неофіційний, з'явився 18 червня.

ТГ-канал Reverse_side2022, який, за даними газети "Наша ніва", ведуть правоохоронці Республіки Білорусь, написав наступне: "Незважаючи на всі попередження, правопорушники вирішили влаштувати шоу, от і отримали за повною програмою не лише протоколи за передачу керма та п'яну їзду, а й за непокору, а автомобіль помістили на штрафстоянку".

"Врахуйте! Якщо сів п'яний за кермо, то тебе не врятує жодна наклейка на склі, доведеться відповісти за законом", - наголосили автори повідомлення.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...