Менеджеру відмовили у роботі через... українську: У Києві розгорівся черговий мовний скандал (відео)

У столиці України Києві розгорівся черговий мовний скандал. Українська компанія Light consulting відмовила чоловікові у працевлаштуванні через те, що він розмовляє державною мовою. Про це повідомив активіст Сергій Стерненко. До нього звернувся Владислав Коваль, який хотів влаштуватися в цю компанію менеджером із туризму, повідомляють Патріоти України.

Стерненко зазначив, що сайт Light consulting повністю російськомовний, української версії немає, хоча компанія позиціює себе, як українська. А в описі до вакансії було зазначено, що претендент повинен вільно говорити російською мовою.

Під час телефонної розмови з HR-менеджером Владислав сказав, що він знає російську мову і вільно нею володіє, але після подій 2014 року, тобто після початку російської агресії, йому неприємно нею розмовляти і він не використовує російську в повсякденному житті. Водночас чоловік зазначив, що може це робити, якщо виникне така необхідність з клієнтами.

У відповідь на це дівчина повідомила, що він компанії не підходить, оскільки вона виключно російськомовна.

Згодом чоловік спробував отримати офіційний коментар представника Light consulting з приводу того, чи така позиція є особистою HR-менеджера, чи позицією компанії.

"Чи це позиція компанії, чи особисто Марії (так звуть HR-менеджера. – Ред). Тому що це пряме порушення закону про мову. І власне мені цікаво, бо я вже написав заяву мовному омбудсмену, але мені хочеться зрозуміти, чи мені йти далі в захисті своїх прав", – сказав Владислав Коваль представниці Light consulting.

Тож Владислав дав компанії шанс виправити порушення закону. Однак це не допомогло, і представниця Light consulting почала маніпулювати та заявила, що компанія залишає за собою право відхилити його кандидатуру через те, що він не хоче в повсякденному житті розмовляти російською.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...