Менше бюрократії - більше кохання: Через портал "Дія" тепер можна реєструвати шлюби

Уряд України значно прискорив процедуру реєстрації шлюбу для українців: тепер замість довготривалого заповнення паперових заяв та походів до ДРАЦСу, українці можуть подати відповідну заявку через "Дію". Нагадаємо, що через повномасштабне вторгнення росіян в Україні стався справжній весільний "бум", передають Патріоти України.

Як повідомив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в Telegram, тепер оформлення шлюбу займе в українців не довше 10 хвилин.

"На порталі обираєте місце, час формат та зал, де плануєте провести церемонію. ДРАЦС надішле на електронну пошту відповідь та деталі церемонії. Далі вам треба лише не забути з‘явитися у ДРАЦС у день одруження", - пояснив міністр. Менше бюрократії - більше кохання, надихнув українців Федоров та поширив лінк-посилання на реєстрацію шлюбу.

Кількість українських чоловіків, які нелегально тікають до Словаччини, збільшилася більш ніж удвічі - прикордонники

четвер, 9 травень 2024, 21:30

Прикордонна служба Словаччини стверджує, що кількість українських чоловіків призовного віку, які незаконно переходять кордон, збільшилася більш ніж удвічі за рік. Про це повідомляє Barron’s, передають Патріоти України. За даними словацьких прикордонник...

Консервація зупинила: На Рівненщині горе-крадій застряг у вікні підвалу (фото)

четвер, 9 травень 2024, 21:00

На Рівненщині 64-річний чоловік заліз у погріб до місцевої жительки і виніс всю консервацію. Проте зі зловмисником стався конфуз – краденим він загородив собі вихід і не зміг вибратися назад. Про це повідомляє поліція Рівненської області, передають Пат...