Менше, ніж ви гадаєте: Вчені визначили, скільки потрібно тренуватись, щоб компенсувати шкоду від надмірного сидіння

Надмірне сидіння може стати причиною багатьох серйозних порушень у вашому тілі, тому важливо тримати баланс і розбавляти свій день активністю, передають Патріоти України.

У дослідженні, опублікованому в Британському журналі спортивної медицини, експерти вивчили дані 11 989 людей старше 50 років у співвідношенні 50/50 чоловіків і жінок з Норвегії, Швеції та США.

Британські дослідження показали, що 22-хвилинни швидкої ходьби, бігу підтюпцем або їзди на велосипеді щодня достатньо, щоб компенсувати негативний вплив на здоров’я від надмірного сидіння.

Вчені вже не перший раз попереджають, що люди, які сидять довго, наприклад, на офісній роботі або перед телевізором, з більшою ймовірністю помруть раніше, але помірна та інтенсивна фізична активність допомагає зменшити цей ризик.

Згідно з міжнародними рекомендаціями, люди мають виконувати 150 хвилин фізичних вправ на тиждень — приблизно 21 хвилину на день.

Не обов’язково відвідувати спортзал, приклади помірної активності включають дуже швидку ходьбу і навіть прибирання, наприклад миття вікон або паркету.

Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...