Мер Дніпра заявив, що смерть його ексзаступника безпідставно розслідують як вбивство

Михайло Лисенко. Фото: Facebook.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що смерть його колишнього заступника Михайла Лисенка безпідставно розслідують як вбивство, передають Патріоти України.

Філатов зазначив, що справа про розкрадання бюджетних коштів на ремонт Центрального мосту, підозрюваним у якій був Михало Лисенко триває вже п’ять років і зараз перебуває в суді, де «просто розвалюється, бо жодних доказів провини вже покійного Михайла Лисенка немає».

«По Михайлу ситуація зараз така. До нього в суботу приїхали з обшуками, розуміючи, що після декількох десятків обшуків у нього вдома знайти було щось просто неможливо. Розумієте, коли до людини додому постійно приходять із обшуками, там неможливо знайти ні гроші, ні документи, нічого компрометуючого. Просто людину фактично таким чином тероризували. Наступного дня (про смерть Михайла Лисенка стало відомо 7 жовтня — ред.) він помер від обширного інфаркту прямо в кареті швидкої допомоги. Це зафіксували дві карети швидкої допомоги, дві бригади лікарів», — розповів мер Дніпра.

Філатов заявив, що хотів би запитати міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, «чому після смерті Михайла почалося розслідування по його вбивству, без жодної підстави».

«Усе місто знає, що Михайло Лисенко помер від інфаркту, це знають лікарі, зафіксовано належним чином. Але в нього вдома продовжуються обшуки, допитують його друзів, рідних, і знущаються над людьми. Для чого це робиться? У мене немає відповіді на це запитання, я хотів би почути відповідь від міністра внутрішніх справ», — зазначив мер Дніпра.

9 жовтня Філатов на своїй сторінці у Facebook звинуватив правоохоронців у смерті свого ексзаступника Михайла Лисенка та заявив про систематичний тиск на міську раду. За його словами, Лисенка «фактично вбили так звані правоохоронці своїми нескінченними переслідуваннями, обшуками та цькуванням».

У червні 2023 року Лисенка відсторонили з посади заступника міського голови через розслідування про неналежний стан укриттів у Дніпрі. Лисенк також підозрювали у розкраданні бюджетних коштів, виділених на ремонт Центрального мосту у Дніпрі.

Джерело: Радіо НВ

Будуть лише проблеми! Що в жодному разі не можна міняти у своєму автомобілі

вівторок, 15 жовтень 2024, 16:50

Попри те, що існує великий вибір найрізноманітніших марок і моделей автомобілів, автомобілісти після придбання машини, намагаючись підлаштувати її під себе, щось у ній змінюють. Але в деяких випадках, як наголошують експерти, це загрожує проблемами з з...

Уже пора готуватися: Україна назавжди перейде на зимовий час, названо дату

вівторок, 15 жовтень 2024, 16:30

2024 року українці востаннє перейдуть на зимовий час, оскільки Верховна Рада проголосувала за припинення практики переведення годинників двічі на рік. Після цього переходу Україна більше не переходитиме із зимового на літній час, назавжди перейшовши на...