Мер Житомира в шоці: Топ-лікар вимагає серйозно посилити карантин у місті

Головний санлікар області вимагає припинити діяльність усіх підприємств, установ, організацій, торгових об'єктів в області, крім аптек, енерго-, газо-, водопостачання, телекомунікаційних мереж.

Головний санітарний лікар Житомирської області розпорядився ввести жорсткі обмеження в зв'язку з поширенням коронавірусу, зокрема він вимагає заборонити рух приватного транспорту на 10 днів, а для спецмашин ввести перепустки. Про це в Facebook повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин, передають Патріоти України.

"Постановляю: в період з 17 по 27 квітня припинити рух всіх видів пасажирського (міського і міжміського) і приватного транспорту на території Житомирської області. Припинити в'їзд і виїзд пасажирського і приватного транспорту з м.Житомира, м Бердичева, м Коростеня і м. Малина, крім транспорту, який має спецпропуски", - йдеться в постанові санітарного лікаря Зиновія Парамонова.

При цьому мери міст повинні затвердити порядок видачі таких перепусток. Крім того, головний санлікар області вимагає припинити діяльність усіх підприємств, установ, організацій, торгових об'єктів в області, крім аптек, енерго-, газо-, водопостачання, телекомунікаційних мереж.

Також влада зобов'язана не допустити скупчення людей в храмах на Великдень, а поліцейські - притягувати порушників до відповідальності. Разом з тим, мер Житомира Сергій Сухомлин назвав такі заходи занадто жорсткими і додав, що не бачить можливості для втілення їх в життя.

За його словами, він не розуміє, як за таких умов забезпечити 270-тисячне місто продуктами, товарами першої необхідності і медикаментами, як доставляти на роботу лікарів тощо. "Я розумію серйозність ситуації, але такі заходи не передбачені навіть у період надзвичайного стану", - пише він.

Оскарження висновку ВЛК можливе: Офіцер розповів, як це відбуватиметься

вівторок, 7 травень 2024, 18:22

Можливість оскарження рішення військово-лікарської комісії залишиться в оновленому законодавстві. Про це заявив в ефірі телемарафону офіцер Центральної військово-лікарської комісії Дмитро Мірошніченко, передають Патріоти України. "Ми її удосконалили. В...

Позиція однозначна: Українці відповіли, що влада повинна зробити з УПЦ Московського патріархату

вівторок, 7 травень 2024, 17:56

У квітні 2024 року 83% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ Московського патріархату,передають Патріоти України. Зокрема, 63% вважають, що ця церква має бути повністю забороненою. Ще 20% зараз виступають за...