Мера Праги звинуватили у розповсюдженні інфекції: У Чехії зафіксували найбільший спалах кашлюку з 1963 року

У Чехії зафіксували 3084 випадки захворювання на кашлюк, чого не спостерігалося з 1963 року. До числа хворих входить 80-річний мер Праги Богуслав Свобода. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України.

Під час засідання парламентського комітету з охорони здоров'я мер Праги кашляв і розбризкував мокротиння, запевнивши, що вже шостий день приймає антибіотики. Через це празька Партія зелених звернулася до суду і вирішила почати кримінальну справу проти мера за розповсюдження інфекційного захворювання.

Водночас празьке управління охорони здоров'я шкіл міста надіслало листи, в яких повідомлялось, що, в разі виявлення підтвердженого випадку кашлюку в класі, всі невакциновані діти повинні бути відправлені додому.

Міністр охорони здоров'я Властіміл Валек заявив, що зростання захворюваності на коклюш обумовлене поєднанням двох факторів: відновленням респіраторних захворювань, пов'язаним з відмовою суспільства від суворих заходів протидії Covid, і неповною імунізацією дітей.

Вакцина проти кашлюку застосовується в п'ять етапів, перші три - в перші 12 місяців життя. Майже всі діти отримують ці початкові дози. Однак лише 90% отримують останні дві, які вводяться у віці шести та десяти років.

Це, на думку Валека, пояснює, чому найбільше зростання захворюваності спостерігається серед чеських підлітків. Батьків закликають перевірити історію щеплень своїх дітей. Дорослим рекомендується зробити ревакцинацію.

Виїзд чоловіків призовного віку за кордон: У ДПСУ розповіли, чи перевірятимуть оновлення даних

понеділок, 20 травень 2024, 14:44

У Державній прикордонній службі України запевняють, що не перевірятимуть оновлення військово-облікових даних у чоловіків призовного віку, яким дозволено виїзд за межі України. Для перетину кордону достатньо надати військово-облікові документи. Про це п...

На межі: На ТОТ виник дефіцит медикаментів, а ліки, які з’являються, йдуть на потреби окупантів, - Центр нацспротиву

понеділок, 20 травень 2024, 14:27

В аптеках на тимчасово окупованих територіях України спостерігається дефіцит медичних препаратів. Більшість ліків, які доставляють на окуповані території, йдуть на потреби окупантів, а не для місцевого населення. Про це пише Центр національного спротив...